6-годишно момче намери метеорит в градината на къщата си

След като метеорния поток Персеиди тази година изгоря в земната атмосфера между 11 и 13 август, предизвиквай истински дъжд от падащи звезди, 6-годишно момче от Великобритания си намери в градината сувенир за спомен. Рано сутринта на 14 август мо

2009-08-24 12:51:00
6-годишно момче намери метеорит в градината на къщата си
След като метеорния поток Персеиди тази година изгоря в земната атмосфера между 11 и 13 август, предизвиквай истински дъжд от падащи звезди, 6-годишно момче от Великобритания си намери в градината сувенир за спомен.

Рано сутринта на 14 август момчето отишло в градината, за да събере снесените от кокошките яйца. Тогава обаче то ненадейно се натъкнало на камък с размер 6 на 4см, черен на цвят и с кристален блясък. Първоначално момчето си помислило, че това е парче от въглища, но все пак го занесло вкъщи, за да го покаже на родителите си. Любопитната майка се поразровила из интернет и открила снимки на метеорити, намерени на Земята – те изглеждали по абсолютно същия начин. Осъзнавайки на каква находка са попаднали, от семейството влезли в eBay, за да проверят дали някой продава подобно нещо и на каква цена. Всички много се зарадвали, когато открили, че мексиканец продава парче от метеорит за 15 000 долара. Малко по-късно обаче те попаднали и на обява на китайски гражданин, който продавал части от метеорни тела едва за 15 долара. Ето защо от семейството решили просто да запазят метеорита за спомен.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия