Подготви се за Oxford University и London School of Economics вече и в България

Дарби Колидж – единственият колеж на Cambridge International Examinations в България започва обучение по първата IGCSE програма за страната ни и подготовка за приемните изпити на Оксфорд. Oт 2007 година Darbi College е първото и единствено

2009-08-18 11:34:53
Подготви се за Oxford University и London School of Economics вече и в България
Дарби Колидж – единственият колеж на Cambridge International Examinations в България започва обучение по първата IGCSE програма за страната ни и подготовка за приемните изпити на Оксфорд.


Oт 2007 година Darbi College е първото и единствено училище на Cambridge

International Examinations Board в България, което предлага английско колежанско образование по програмата A Level. 

От 2008г. Дарби Колидж  е и  Cambridge Assessment център за България, с право да провежда приемните изпити както за университета Оксфорд ( TSA - за широк кръг от дисциплини, свързани с философия, бизнес и мениджмънт , ELAT – за филологически специалности и BMAT за медицина), така и този за London School of Economics. В помощ на всички, които искат да учат в най-добрите университети в чужбина от новата учебна година започват подготвителни курсове за следните изпити: LNAT ( право за университетите в топ 10 ), TSA и LCE entrance exam за London School of Economics. 

На 3 август 2009г. Дарби Колидж получи разширение на лиценза и стана  първото  българско училище с право  да предлага и IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) обучение. По този начин всички български ученици получават уникалната възможност да преминат през доказалата се във времето с качеството и традициите си система на английското средно образование и то на място - в родната си страна.

Какво представлява системата на английското  средно образование и защо тя е  призната за най-ефективна по цял свят?

     IGCSE е първата степен от английската система за средно образование.

( равняваща  се на завършен 10 клас на българското училище) и негова основа, която задължително завършват всички ученици във Великобритания от 14 до 16-годишната си възраст. По време на обучението си те изучават задължителния образователен минимум по всички основни предмети. След завършване на този етап от обучението и получаването на международно признат сертификат, младите хора могат да продължат образованието си в професионален колеж, но не и във висше училище. Ако искат да кандидатстват в университет те трябва да преминат през второто ниво от средното образование – така наречената програма A Level. Там те надграждат знанията си в областта, която ги интересува, и изучават само 4/3 ( съответно през първата и втората година) предмети, които ги подготвят за тяхната бъдеща университетска специалност. Успешно положените финални изпити представляват кандидатстудентски бал за университетите по света.

     С разширяването на лиценза си Дарби Колидж става първото българско училище, което дава възможност да се мине през двата етапа от системата на английското средно образование (задължителен и колеж) и да се получат две международно признати дипломи, приети за „златен стандарт” за академично ниво измежду всички останали международни сертификати. На 10 август пристигнаха резултатите от финалните изпити на CIE ( Cambridge International Examinations) и  само на основата на тях, първите випускници на Дарби   вече са студенти в едни от най-елитните британски университети. Изискванията за прием за обучение по програмите в Дарби Колидж са : завършен 9 /10 клас (съответно за IGCSE и A Level) с успех не по-нисък от мн.добър 5.00, много добро ниво на владеене на английски език и висока мотивация за учене. Следваща дата за приемен изпит – 27 август 2009г.





От  септември 2009 година Дарби Колидж предлага и модулно обучение по един предмет A Level за ученици от математически, езикови и други профилирани гимназии. По този начин те получават възможност да покрият стандарта на Великобритания по отделни дисциплини, много от които не се изучават в българското училище и стават по-конкурентноспособни при прием и по-късно при следване в топ университетите на света.  Програмата се предлага както в София, така и в центъра на Дарби във Варна.


Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия