U2 - от мястото на събитието (видео)

Както не веднъж ви обещахме, екипът  ни посети за вас концерта на U2 в Загреб. Но поради редица причини ще започнем няколко дни по-рано. 3 дни преди концерта В 20:20 в град Варна усетихме странно поведение на колата, която трябваше да ни за

2009-08-11 10:27:32
U2 - от мястото на събитието (видео)
Както не веднъж ви обещахме, екипът  ни посети за вас концерта на U2 в Загреб. Но поради редица причини ще започнем няколко дни по-рано.

3 дни преди концерта
В 20:20 в град Варна усетихме странно поведение на колата, която трябваше да ни заведе до Загреб... минути по-късно се озовахме в аварийната лента без съединител, а няколко часа по-късно в покрайнините на град разтоварвахме колата от пътната помощ. Плановете ни се промениха на 180 градуса... а после и на 360 :)

2 дни преди концерта
Майсторите ни убедиха, че до края на деня ще се намираме в София от където потегля цялата група от 13 човека към концерта. Срещу близо 400 лв. разходи и след около 4 часа вече давахме газ по родната магистрала... или поне по онези 50-тина километра от нея, които са готови.

1 ден преди концерта
5 часа сутринта потегляме... едвам си отваряме очите, но въпреки това билетите в джобовете ни даваха сили да избутаме набързо следващите 800 километра до хърватската столица. На всяка граница митничарите само ни питаха дали сме за Концерта, след което с ръка ни показваха да минаваме и да не ги занимаваме много много...

Очаквахме да сме в 4 звезден луксозен хотел в центъра на града, но се оказа, че по една или друга причина е станало объркване и сме в крайпътен мотел в близко село до Загреб.

Концерта
Лека полека започнахме да осъзнаваме, че наистина сме на концерта. Градът се изпълни с хора, които уж са туристи, но всички бяха с различни тениски на U2. Царевицата беше на промоционална U2 цена. От нищото по павираните улички изникнаха сергии, които продаваха книги за групата, дискове, тениски, шапки и каквото друго можете да се сетите с лика на Боно или логото на турнето.

Около 17 часа успешно преминахме пред 4-те нива на проверка - за наличие на билет, за автентичност на билета, за оръжие, за сектор, в който ни позиционират билетите. Над 1000 човека с оранжеви дрехи се грижеха за всичките над 70 000 фена да влязат на стадиона от правилните места без да има инциденти. Настрани с пълно бойно снаряжение имаха готовност и няколко микробуса с полиция, които се подпираха на щитовете си с надеждата да не работят точно тази вечер.

Влязохме! На терена точно пред сцената се оказа, че има изключително много място и решихме да прекараме там следващите 3 часа до началото на концерта лежейки и пиещи всевъзможни напитки, които да ни охлаждат от слънчевите лъчи, които бяха безкомпромисни към нас. Ще пропусна коментарите за подгряващите групи по обясними причини. Точно в 9:00 както бе обявено по-рано сцената замръкна. От 360 градусовата сцена, която се държи на 4 пипала и един централен хобот, приличащ на жило започна да излиза пушек, а от  колоните с пълна сила зазвуча песен на Дейвид Боуи. Минути по-късно на екрана се появи часовник и... шоуто започна с пълна сила.

Освен кръглата сцена близо до покрива и имаше огромен 360 градусов екран, който показваше кадри от концерта, монтирани с различни анимации и ефекти както винаги се е случвало на концертите на групата. За изненада на всички обаче оказа се, че близо 5 метровия екран е доста по-сложен от колкото всеки предполага и той се разтегна с размери приблизително 20 метра от върха на сцената до 3 метра от пода докато видеото и ефектите по екрана не секваха.

Но... трудно е да се опише концерт на групата. Това бе едно от най-великите изживявания, които всички присъстващи сме имали. За това бих ви посъветвал за следващия концерт да си вземете билет, да яхнете колите, рейсовете или влаковете и да отидете да се убедите сами.

А ако ме питате дали си струва за 3 дни да дадете една торба пари за билети, път, храна и нощувки, да биете 2000 километра път, да висите часове около и на стадиона само, за да преживеете едни 2-3 часа с песните на U2... аз ще ви отговоря. Да, струваше си! И ако имам възможност бих го повторил още днес!

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия