Задължително почистване след кучето в столични паркове

3 парка в столицата се сдобиха със специални кошчета за кучешки екскременти в сряда сутрин – Южния парк, Борисовата градина и Оборище. Стопаните на кучета вече задължително ще трябва да почистват след домашните си любимци, като прибират екс

2009-08-10 21:30:35
Задължително почистване след кучето в столични паркове
3 парка в столицата се сдобиха със специални кошчета за кучешки екскременти в сряда сутрин – Южния парк, Борисовата градина и Оборище.

Стопаните на кучета вече задължително ще трябва да почистват след домашните си любимци, като прибират екскрементите им в найлонови торбички и ги изхвърлят в специално предназначените за тази цел кошчета в зелен цвят.

За това дали хората изпълняват съвестно задълженията си, ще следят инспектори, хора от управата на парковете, както и полицаи. Те ще имат пълното право да налагат глоби в случай на забелязани нарушения.

Инициативата е на Столичния инспекторат, като кошчетата са закупени със средства, заделени от даренията за пролетното почистване, което е и поредната стъпка в посока на превръщането на столицата ни в по-чист и привлекателен град.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия