Характерът според позата, в която спим

Позата, която вземаме, докато спим разкрива черти от характера ни. Според психиатъра - психотерапевт А. Данкел както спим, така и живеем. Всеки си има своя любима поза, в която заспива нощем. Някои заспиват по гръб, други легнали по корем, трети свит

2009-08-06 21:40:49
Характерът според позата, в която спим
Позата, която вземаме, докато спим разкрива черти от характера ни. Според психиатъра - психотерапевт А. Данкел както спим, така и живеем. Всеки си има своя любима поза, в която заспива нощем. Някои заспиват по гръб, други легнали по корем, трети свити като пашкул и пр.
В това изследване има значение не само положението на тялото, но и това на ръцете и краката. Ако спите гол явно сте активен в сексуалния си живот.



По гръб
Оказва се, че общителните и открити хора спят по гръб с ръце над главата. Те са умни и винаги могат да се защитат словесно, защото умеят да използват нужните аргументи. Ако спите по гръб и ръцете и краката са ви плътно до тялото, вие сте прями, уверени във възможностите си и постигащи винаги целта, която сте си поставили. Вие сте човек - лидер. Държите живота си здраво и го защитавате неуморно. Тези, които спят по гръб имат хубаво отношение към секса. За тях той е важен и те имат добри сексуални контакти.


На хълбок
Хората, които спят на хълбока си със свити крака са уравновесени и спокойни личности. Тази поза говори, че човекът, който спи така иска да бъде лидер, но не е достатъчно смел, за да го постигне. Но за сметка на това е общителен и готов на компромиси.
Откритите, прями и общителни хора спят на хълбок с разкрачени крака. Те не се страхуват от промените, но са лекомислени понякога.

По корем
Ако любимата ви поза при заспиване е да си легнете по корем, като единият ви крак е свит и ръцете са ви разтворение, то вие сте мнителна личност, която налага мнението си на околните. Слабо сексуално активните хора спят по корем. Спането по корем и настрани не влияе добре на сексуалното здраве, понеже нервните и кръвоносните съдове, които отиват към половите органи са затруднени да ги "захранят".


Поза “зародиш” / “пашкул”
Ако спите в поза "пашкул", то значи, че вие се чувствате незащитени и неуверени. Търсите защита и опора от околните и лесно се поддавате на манипулации. Липсва ви увереност в сексуалните контакти.


Хората не само спят в различни пози, но и ръцете си ги държат по различен начин. Ако вие си държите едната или двете ръце под възглавницата значи се страхувате от промени и сте предпазливи към всичко ново. Вие сте склонни да нарушавате всякакви забрани и сте авантюристични личности, ако нощно време подавате крак извън завивката.
Ако единият ви крак е опънат, а другия свит значи сте двойствена личност. Ако и двата крака са опънати - вие сте активни и целеустремени.

Положението на ръцете издава дали сте освободени или държите в себе си напрежение. Хората, които са зависими от някого или нещо гледат докато спят да хванат нещо - одеалото, възглавницата, кревата или дори едната ръка за другата. Това показва, че те са несигурни и се съмняват в себе си. Ако докато спите стискате ръцете си в юмрук, то явно таите в себе си агресия.

Мястото в леглото също издава нашия характер. Ако се опитвате да заемете възможно най-голяма част от леглото си, то и в живота се стремите да имате повече пространство. Хората, които са уверени и имат самочувствие спят в средата на леглото. Ако обичате да спите на края на леглото, то явно вие търсите покровителство и опоро от околните. Неуравновесените хора спят по диагонал на леглото.

По време на сън, човек не спи в една поза, а ги сменя, но е важна позата, в която спим през повечето време. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия