Шейх инвестира в междузвездни полети

Шейх Мансур бин Зайед ал-Нахиян е насочил инересите си към бизнеса с междузвездни полети, като ще придобие  дял от компанията на сър Ричард Бристън Virgin Galactic. Компанията на шейха ще придобие изключителни права да представлява фирмата за ко

2009-08-01 20:46:09
Шейх инвестира в междузвездни полети
Шейх Мансур бин Зайед ал-Нахиян е насочил инересите си към бизнеса с междузвездни полети, като ще придобие  дял от компанията на сър Ричард Бристън Virgin Galactic. Компанията на шейха ще придобие изключителни права да представлява фирмата за космически полети , като планира да построи космодрум в Абу Даби. Очаква се космическият кораб, който ще превозва туристи в открития космос, да бъде тестван по-късно през тази година. Приблизително 300 души, включително прочутият физик Стивън Хоукин и Рубенс Баричело от Формула 1 са платили 40 млн. долара депозит за билет с цена от 60 млн. долара, за да си осигурят място на космическия кораб.

Преди точно 40 години НАСА изпълнява най-амбициозната си   програма - изпрати човек на Луната. Аполо 11 е името на кораба, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната. По случай тази годишнина от НАСА решиха да предложат нещо уникално - в реално време на сайта  WeChooseTheMoon.org да стартира излъчване на аудиозаписа с комуникацията между Аполо 11 и наземния персонал на НАСА в Хюстън. Така всеки можа да чуе и преживее думите на първия човек, стъпил на Луната : "Една малка крачка за човека - един голям скок за Човечеството...". 
Успоредно с това НАСА разсекрети документи от други  свои мисии, като разпечатката от разговорите на мисията Аполо 13, която има тежка авария няколко часа след излизането в орбита.
Разсекретяването на документите и аудиопредаванията  идват няколко години преди човечеството отново да започне атакуване на космоса с мисии до Луната и Марс.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия