Създават уникални диаманти с въглерод, извлечен от косъм

Американската компания DNA2Diamond предлага една доста нестандартна услуга – изработка на диамант от въглерод, извлечен от човешки или животински косъм. Само за няколко седмици специалистите от компанията успяват да превърнат извлечения от к

2009-07-31 12:15:05
Създават уникални диаманти с въглерод, извлечен от косъм
Американската компания DNA2Diamond предлага една доста нестандартна услуга – изработка на диамант от въглерод, извлечен от човешки или животински косъм.

Само за няколко седмици специалистите от компанията успяват да превърнат извлечения от клетъчната структура на косъма въглерод в най-чистия диамант, който по-нищо не отстъпва на природно създадените. За целта те използват уникална технология.

Получените по този начин диаманти също са уникални, те могат да увековечат много обичани от нас хора или домашни любимци, които са си отишли. Също така могат да останат и като спомен от важни събития от нашия живот – сватба, годишнина, раждане на дете, дипломиране или просто подарък.
Цената на скъпоценните камъни започва от 1980 долара и стига до 18 575 долара, в зависимост от каратите, големината и цвета на желаните диаманти. Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия