Червеното вино повишава сексуалното желание у жените

Учени стигнали до заключението, че нивото на сексуално желание е по-високо при жени, които редовно пият червено вино, за разлика от тези, които предпочитат други алкохолни напитки или са въздържателки. Една от теориите на италианските лекари, коит

2009-07-26 20:54:25
Червеното вино повишава сексуалното желание у жените
Учени стигнали до заключението, че нивото на сексуално желание е по-високо при жени, които редовно пият червено вино, за разлика от тези, които предпочитат други алкохолни напитки или са въздържателки.

Една от теориите на италианските лекари, които направили изследването, е, че химичните съединения, които могат да бъдат открити в червеното вино, подобряват сексуалната функционалност чрез увеличаване на притока на кръв към ключови области на тялото.
Учените заявяват: „Въпреки че това заключение трябва да бъде третирано с известна предпазливост, то все пак предполага една потенциална връзка между консумацията на червено вино и завишената сексуалност”.

В проекта, който се е заел да изследва връзката между пиенето на червено вино и женския сексуален потенциал, лекарите от Университета на Флоренция са включили 800 жени на възраст между 18 и 50 години.
Жените, никоя от които не е съобщавала за проблеми със секса, били разделени на три групи – такива, които редовно пиели по 1-2 чаши червено вино на ден, такива, които консумирали по-малко от една чаша каквото и да е вино или друг алкохол на ден, и такива, които въобще не пиели алкохол. Жени, които изпивали по повече от 2 чаши на ден, били изключени от проучването.

Всички участнички попълнили въпросник, който се използва от лекарите за оценка на сексуалния потенциал на жените. Той съдържа 19 въпроса и като краен резултат на него могат да се получат между 2 и 36 точки, като по-високият резултат означава и по-висока сексуалност.
Като цяло, жените, които редовно пият червено вино, постигнали резултат от средно 27.3 точки срещу 25.9 точки при жените, които пият по-рядко, и 24.4 точки при тези, които са пълни въздържателки.

Учените, които съобщили своите констатации в Журнала за сексуална медицина миналата седмица, отбелязали, че резултатът е още по-удивителен, тъй като жените, които редовно консумирали червено вино, били средно на възраст по-голяма от тази на останалите две групи, докато всъщност с напредването на възрастта се считало, че жените губят сексуалния си потенциал.

Все още не е ясно как точно червеното вино влияе на женското либидо, но въпреки това вече има няколко теории по въпроса. Една от тях е, че антиоксидантите в червеното вино имат благоприятно въздействие върху кръвоносните съдове. Те ги разширяват и увеличават притока на кръв към ключови области на тялото. Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия