За новото министерство на образованието, младежта и науката

В понеделник, 27 юли,  в Народното събрание ще бъде гласуван  новият кабинет. Бъдещите министри  вече оформят екипите си.  Пресяват се доста кандидатури  на експерти, които да заемат  важните постове в държавата.  Д

2009-07-25 10:42:28
За новото министерство на образованието, младежта и науката
В понеделник, 27 юли,  в Народното събрание ще бъде гласуван  новият кабинет. Бъдещите министри  вече оформят екипите си.  Пресяват се доста кандидатури  на експерти, които да заемат  важните постове в държавата.  Доста жени ще заемат места в  кабинета. Бойкко Борисов беше казал в едно интерю, че по-добре работи с жени. Социоложката Румяна Бъчварова ще оглави кабинета на премиера. Дама ще бъде и  главният секретаар на Министерски съвет - това е досегашната шефка на Дирекция по държавна администрация на МС Снежана Димитрова.  Министърът на околната среда и водите Нона Караджова, освен Евдокия Манеев ще има и още един заместник- жена , това е зам.-кмета по екология в Бургас  - Ивелина Василева.

Политроложката Светлана Ломева  е спрягана за един от зам.-министрите на образованието, според новия министър Йорданка Фандъкова. Тя е поканена, но все още не е отговорила категорично. По всяка вероятност заместниците в Министерство на образовеанието ще  са трима, както  и досега, въпреки че то ще има още един ресор -  младежките политики. За този пост е поканена Ломева. Тя е преподавател в Софийския университет, както и в Нов български университет и е основател на Българското училище за политика. С нови документи, печати, плакети и бланки ще трябва да се снабди образователното министерство, което  вече ще се нарича МОМН /Министерство на образованието, младежта и  науката/. Това ще наложи препечатване на дипломите и бележниците , които носят логото на образователното министерство. Досегашната Агениця за младежта и спорта вече е със статут на  спортно министерство и ще се наложи цялостна промяна на юридическата  му база.
Новата власт планира  непосредствено след полагането на клетва да започне работа. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия