Коктейл за всяка зодия (Част II)

Първа част на статията можеет да прочетете тук! Везни Податливи на трупането на излишни килца вие трябва да внимавате при употребата на коктейли. За вашия нрав е подходящ коктейл “Мохито”. Необходими съставки: 60 мл бял ром "Ha

2009-07-25 10:18:52
Коктейл за всяка зодия (Част II)
Първа част на статията можеет да прочетете тук!

Везни
Податливи на трупането на излишни килца вие трябва да внимавате при употребата на коктейли. За вашия нрав е подходящ коктейл “Мохито”.
Необходими съставки:
60 мл бял ром "Havana Club"
60 мл сок от лимон лайм
3 листа мента
1 ч. л. пудра захар
Газирана вода
Клонче мента

Начин на приготвяне: Ментовите листа и захарта се смачкват заедно. Към тях се добавят ромът и лимонът и сместа се разбива в шейкър, заедно с няколко бучки лед, към тях се добавя газирана вода. Питието се сервира във висока чашка и се укракява с клонче мента.

Скорпион
Нека ви препоръчам един уж по-опасен коктейл, който някъде е и табу. “Зелената фея” или по-известен като Абсент. В миналото абсентът е бил забранен в повечето държави, като дега забраната важи още за Американските щати. В останалите страни е позволен, защото европейският съюз създава регулация, която определя съотношението на съставките на абсента, като съставката туйон не трябва да надвишава 10 мл в литър абсент. При него е интересен начинът на употреба.
Напитката се налива в чаша, предназначена специално за абсент, която на дъното си има резервоар. Трябва да имате оригинална перфорирана лъжичка, на която да поставите бучка захар, напоена с абсент и да я поставите напряко на ръба на чашата. Отгоре върху бучката захар на тънка струя се сипва ледено студена вода, която помага за разтварянето на захарта.


Стрелец
Коктейлът на Джеймс Бонд е най-подходящ за вас. Съставките на коктейл “Мартини” са лесни – 20мл джин, 20 мл водка и 20мл сухо мартини, трябват ви и няколко маслини за украса. В шейкър се разбиват джинът и сухото мартини, като към тях се прибавят и няколко кубчета лед. Сервира се в коктейлна чаша и се слагат няколко маслини за украса.


Козирог
Нещо просто, но много вкусно и разхлаждащо в летните жеги – коктейл “Облак”.
За него са ви необходими:
50 гр. мента
50 гр. мастика
няколко кубчета лед

Коктейлът се пие на дебела сянка в крайплажно капанче! След четвъртата чашка сянката вече не е нужна, защото наоколо достатъчно се е заоблачило...

Водолей
За вас е подходящ коктейл с повечко плодове. Затова ви предлагам коктейла “Сангрия”. Дозата зависи от това какво количество газирана вода или безалкохолна напитка ще добавите накрая:
1.5 литър бутилка червено вино
половин чаша захар
100 - 150 мл водка
1 лимон, нарязан на резенчета
1 портокал, нарязан на резенчета
1 ябълка, нарязана на парченца
чаша вишнев сок

Всички от горните продукти се разбиват с миксер и питието се оставя да престои в хладилника от 18 до 24 часа.

Риби
Всеки от нас е гледал сериала “Сексът и градът”, всеки от нас е чувал за коктейла “Космополитън”. За теб това е подходящият коктейл. Съставките, които са ви нужни са :
40 мл водка
15 мл ликьор "Cointreau"
15 мл сок от лимон лайм
30 мл сок от червени боровинки
Резенче от лимон лайм

Всичките съставки се разбиват в шейкър, заедно с няколко кубчета лед.. Сервира се в коктейлна чаша и се украсява с резенче лимон.

Наздраве на всички! И умната! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия