Ето, че от Apple се обръщат и към медицинските услуги. Те са създали специално приложение, което следи състоянието на дебелото ви черво (?!), както и на 10 други уязвими системи на организма ви, с цел да създаде точна картина на здравословното ви състояние. Ако някой от критериите за нормално сработване във вашия организъм се промени, програмата ще праща кратък предупредителен текст на посочен от собственика на революционния уред мейл. Приложението ще прави 24 часови, едноседмични и 90 дневни графики на развиващите се симптоми. Къде точно обаче трябва да бъде вкаран телефонът за да измери тези параметри не се съобщава.
Програмата струва 3.99долара и може да бъде изтеглена от тук:
http://itunes.com/apps/ibssymptomtracker

Дори се появи виц сред ползвателите на тази услуга:
‘Влиза пациент с iPhone на преглед при доктор, а той му казва ‘И си мийте ръцете постоянно, не знаете тези телефони къде са били... аа, това е модела за който знаете всъщност.’

Въпреки всичко това, Apple обяви сваляне на  програми от сайта си на брой от 1.5 милиарда в последната година, предлагайките 65 000 различни вида приложения и повече от 100 000 регистрирани девелоупъри (програмисти, които ги създават).
Автор: Александър Ненов