Джулая морнинг - от мястото на събитието

Всяка година на 30-ти Юни срещу 1-ви Юли хиляди българи се събират на българското Черноморие, за да посрещнат изгрева. Въпреки, че това се води хипарски (американски) празник той е популярен само в България и възникна около 70-те години. Смята се, че

2009-07-01 09:39:13
Джулая морнинг - от мястото на събитието
Всяка година на 30-ти Юни срещу 1-ви Юли хиляди българи се събират на българското Черноморие, за да посрещнат изгрева. Въпреки, че това се води хипарски (американски) празник той е популярен само в България и възникна около 70-те години. Смята се, че първият изгрев на 7-мия месец пречиства хората, които стоят по плажовете в очакване на първите слънчеви лъчи. Според други обаче това е просто поредния анти-комунистически протест, който е възникнал по времето на комунизма пренесъл се и в наши дни.

На този ден обаче бе представянето и на книгата "СВОБОДНИ ПОЕТИ В blog.bg - ПОЕЗИЯТА - МОЯТ ЖИВОТ" създадена от блогъри. Те се събраха в Шабла, за да посрещнат първите Юлски лъчи и да отпразнуват първия поетичен сборник, който са издали. А ние ги поздравяваме по случая с песента "Джулая морнинг", която е като химн за този ден.

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия