Ако ти пука - ГЛАСУВАЙ!

Отвсякъде ни заобикалят билбордове и реклами, които ни карат да гласуваме за кой ли не. Ние няма да ви агитираме да изберете този или онзи, а ще ви обясним какво ще се случи ако имате право на глас и не го използвате. Много хора си мислят, че като

2009-06-26 10:34:19
Ако ти пука - ГЛАСУВАЙ!
Отвсякъде ни заобикалят билбордове и реклами, които ни карат да гласуваме за кой ли не. Ние няма да ви агитираме да изберете този или онзи, а ще ви обясним какво ще се случи ако имате право на глас и не го използвате.

Много хора си мислят, че като не гласуват ще накажат управляващите, което е далеч от истината. Това е информация, която се разпространява точно от управляващите през годините, за да намалят избирателната активност. Трика е много прост - когато имаш пари, за да си купиш определен брой сигурни гласове, то ако падне избирателната активност твоят процент ще се вдигне и обратно, ако ти си купил определен брой гласове, но избирателната активност се вдигне - процента ще падне. Ако имате право на глас и не гласувате вие намалявате избирателната активност и по този начин увеличавате процента на хората, които са си купили гласове, така вие вкарвате директно престъпниците в парламента и ощетявате тези, които се опитват да влязат в парламента по законен начин.

Да гласувате с невалидна бюлетина е по-добре от нищо - поредната глупост! Ако гласувате с невалидна бюлетина вашите гласове се разпределят пропорционално и следователно нищо не правите. По-добре е да си изберете произволна партия, която смятаме че ще е най-добрият избор към момента. Не е толкова трудно.

Какво може да се промени ако гласуваме? Отговора е прост - ВСИЧКО. Ако избирателната активност някой ден мине 50% в парламента няма да влязат много от сегашните партии, които ни управляват, много крадци ще останат извън парламента, много престъпници също, а спечелилите вота ще знаят, че народа, който ги е вкарал в парламента може да ги изкара по всяко време със същия този силен и активен вот.

Защо за тинейджърите е важно да гласуват?
Става дума за всички тези, които са на 18, 19, а и за тези които са малко над тази възраст. Важно е още в ранна възраст да поемем тази отговорност и да направим самостоятелен избор. Ние ще живеем в тази държава през следващите десетки години. Ако се възхищаваме на западните държави и не гласуваме никога няма да ги стигнем и не само, че няма да ги стигнем, а и ще се отдалечим от тях и по-скоро ще се превърнем в страна от Третия свят. Важно е още от първия ден, в който можем да направим този избор да знаем, че ние сме тези, които дават хляба на политиците, ние сме техните работодатели, ние ги назначаваме и ние ще ги уволняваме ако трябва.

Затова, на 5-ти юни вместо за гъби идете до урните. Направете го ако щете дори и напук на онези, които в последните години не направиха НИЩО за вас. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия