Разговаряме с Ivan$Stani за музика, алкохол и още нещо (интервю)

Разбрахме че вече вашия първи албум вече е на пазара. Разкажете ни нещо повече за него? От кога го подготвяте? Ivan$Stani: Дебютният ни албум се казва "Нека Вали" и е вече по музикалните магазини в страната. С този албум искаме ясно да пок

2009-06-19 09:29:57
Разговаряме с Ivan$Stani за музика, алкохол и още нещо (интервю)
Разбрахме че вече вашия първи албум вече е на пазара. Разкажете ни нещо повече за него? От кога го подготвяте?
Ivan$Stani: Дебютният ни албум се казва "Нека Вали" и е вече по музикалните магазини в страната. С този албум искаме ясно да покажем, че и в нашата държава може да се прави музика, изцяло конкурентна на всякаква западна продукция, но с малката разлика, че е посветена специално на българската публика. Безкрайно сме горди с този албум, защото в него всички вие ще чуете тринадесет авторски, модерни песни на български език, направени от "А" до "Я" изцяло от нас и нашата текстописка Катя Викьова. В албума ще се насладите на мелодии, които лесно ще запеете и текстове, които бързо ще запомните, защото това, за което говорят се е случвало и с вас. "Нека Вали" се издава и разпространява от "Рива Саунд".

Помогна ли ви евровизия с нещо в това начинание?
Ivan: Да, много от сегашните ни фенове ни помнят именно от там, но определено в момента сме твърде различни, от това, което показахме тогава.
Stani: "Евровизия" ни даде възможността да станем познати на многобройна публика, на водещи медии в страната и дори в чужбина.

Трудно ли е за един млад човек каквито сте вие да влезе в шоу бизнеса?
Ivan: Не е лесно, но не е невъзможно. Има много начини да се "намърдаш" в шоу бизнеса и повечето от тях са свързани с всичко друго, само не и с това, заради, което би трябвало да си там. Именно защото се различаваме и в това отношение от "повечето", сме щастливи, че успешно навлизаме в шоу бизнеса, благодарение на нашите песни и качества на изпълнители.
Stani: Зависи по какъв начин влиза там. Трудно е да вървиш по неутъпкана пътека, а още по трудно е да я прокарваш, както правим ние. Залагаме на нашите песни, визия и гласове.

Какво мислите за хората които теглят музика безплатно от нета? Вие подкрепяте ли идеята за безплатна музика и заплащане само за концертните изяви?
Ivan: Не подкрепям. Винаги трябва да купуваме албумите на певците, които харесваме и слушаме в захлас. Това е най - малкият начин да покажем, че ги уважаваме, още повече, когато те са си скъсали задниците от работа, за да ни правят кефа, докато слушаме тяхна песен. Музиката е най - висшата степен на изкуство и не е нещо, което може да се прави от всеки - точно за това е с цена.
Stani: Музиката е скъпо удоволствие. Инвестират се огромни суми в албуми и много често тези средства не се връщат от продажбите, именно заради тегленето на музика от Интернет. Жалко е, както за певците, така и за слушателите, защото музиката в световен план е движеща сила от векове, а изглежда, че все по - малко слушателите подкрепят своите любими певци, като предпочитат да изтеглят песните им от Интернет, вместо да си ги купят. Чувството е различно и уникално, когато държиш в ръцете си оригинално копие на любимият ти албум. Аз стоя зад това.

Разкажете ни някой голям гаф, който сте правили като млади?
Ivan: Когато бях малък системно плашех децата, с които си играех като им разказвах зловещи истории и ги докарвах винаги до плач.
Stani: Подпалих входа на блока, в който живеех докато си играех с приятели.

Кога за последно се напихте? Разкажете ни по-подробно?
Ivan: Не пия, но съм го правил веднъж, два пъти. Имам едно напиване в живота си и то беше преди 3 години. Помня, че компанията с която бях ме натикаха в едно такси и не помня как се прибрах. Помня само, че шофьорът беше така любезен да спира и да ми отваря вратата, всеки път, когато усещах, че искам да повърна! :)
Stani: Не пия и не виждам никакъв смисъл в алкохола.

Какво мислите за секса на 13 години, тема която тресе сайта ни от вече 8-ма година?
Ivan: Не одобрявам секс на тази възраст. Жалко е да си дете и да живееш живота на възрастен. Съвета ми към всички млади хора е да се наслаждават на хубавите си тинейджърски години, да не пипат младежките си пъпки, защото после ще съжаляват и да не правят секс, когато дори не знаят какво е да си влюбен.
Stani: Това може ли да се нарече секс?! На 13 години играех на криеница, учех си уроците и мечтаех за красиви неща. Сигурно е нормално, но лично на мен не ми изглежда привлекателна идеята за секс на тази възраст.

Харесвате ли песента на Краси Аврамов с която той представи България на Евровизия?
Ivan: Песен? Краси Аврамов? "Представи" България? Не знам за какво говорите. :)
Stani: Не!

Какво мислите за Владо Кузов? Как бихте го поздравили :)
Ivan: Нищо не мисля за него. Мисля за тези, които заслужават. Дай Боже и той да заслужава някой да мисли за него.
Stani: Изобщо нямам желание да го виждам и да го поздравявам. Не мисля нищо за него.

И нещо сериозно - ще гласувате ли? Какво ще посъветвате всички тинейджъри - струва ли си да гласуват (тези които имат такова право)?
Ivan: Задължително е да гласуваме! Искаме да живеем в държава, която да ни харесва, но в същото време не можем да отделим и 5 минути от деня си за да идем и да гласуваме. Подкрепете личността или партията, която ви допада, а ако няма такава - зачеркнете с голям "X", която и да било бюлетина за гласуване. Направете, което решите от тези две възможности, но не позволявайте някой да злоупотрябва с правото ви на глас, както се случва, ако не гласувате.
Stani: Винаги гласувам и досега не съм пропуснал нито веднъж. Съветвам всички да идат да гласуват дори и да е само за да зачеркнат бюлетината! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия