Аз избрах промяната и ще се боря! А вие?

"Тинейджърите са идиоти, които нищо не знаят и не разбират". Това е мнението, което имат политиците и медиите в държавата за младите хора. Редица репортажи показват как някой не знае кой е Вазов, Ботев, Стамболов... а дали е така? Вие смят

2009-06-16 08:10:38
Аз избрах промяната и ще се боря! А вие?
"Тинейджърите са идиоти, които нищо не знаят и не разбират". Това е мнението, което имат политиците и медиите в държавата за младите хора. Редица репортажи показват как някой не знае кой е Вазов, Ботев, Стамболов... а дали е така? Вие смятате ли се за изметта на държавата? Смятате ли, че някой трябва да се отнася с вас като с група лумпени и единственото, което да се чува в медиите за вас да е как някой е изпаднал в кома от препиване, друг са го пребили в училище, а трети се е съблякъл пред кабинета на директора?

Ние не смятаме така! Дори напротив. Смятаме, че тинейджърите имат огромен потенциал, който може да промени не само България, но и света. Единствената причина това да не се е случило е липсата на вяра у тинейджърите в собствените им умения. Всички родени след 90-та година или малко преди нея са закърмени с това, че "нищо не може да се промени", "държавата е скапана", "кучетата си лаят, а кервана си върви". За съжаление този начин на мислене е убил инициативността у много от нас.

А какво можем да направим?
Всичко бих казал аз. Но вие искате да чуете конкретни мерки. Това, което ТРЯБВА да направим е да повярваме в собствените си умения. Да повярваме, че можем да променим всичко, което пожелаем в тази държава и да не се спираме докато не го постигнем. За да го направите си поставете малки и постижими цели. Има ли нещо, което ви дразни? Коли, паркирани в градинката до вас? Автобуси, които преминават през зелените площи, за да избегнат задръствания? Места за непушачи, на които висят полицаи и пушат цигари докато си допиват биричката в работно време? Учителите, които псуват и обиждат, а дори и бият учениците? Поредната сергия за плодове, изникнала незаконно до вашия блок? Сигурен съм, че вие ще допълните списъка по-добре от мен. А какво сте направили по въпроса? Нищо?

Това, което можете да направите за всичко гореизброено е да изпратите една жалба до съответните органи - полиция, община, ДАИ или съответния орган, който може да извърши действия по проблема. Те са длъжни да направят проверка по жалбата ви и да ви отговорят в определен срок. Снимайте нередностите и ги изпращайте с жалбите, качвайте ги в Интернет, изпращайте ги на медиите. Вдигайте шум. Лека полека всичко ще се променя, единственото, което трябва да направим ние е да настъпим съответните органи и да ги накараме да работят, да вършат това, за което ние и нашите родители им плащат заплатата.

А ако не ви се занимава... то вие наистина оправдавате мнението на политиците и медиите за вас и това, което ви остава е да  робувате в тази или в произволна друга държава. Защото робския начин на мислене веднъж загнездил се в живота на човек остава там за винаги.

Аз избрах да променя мястото, където живея и да се боря. А вие? Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия