Богат или беден - има ли значение?

Беден е доста силна дума. Фактът, че в момента четете това означава, че имате компютър и Интернет така че не можете да се наречете бедни. Някой от вас нямат много възможности, други имат повече от колкото са им необходими. Въпросът е какво правим ког

2009-05-26 09:38:03
Богат или беден - има ли значение?
Беден е доста силна дума. Фактът, че в момента четете това означава, че имате компютър и Интернет така че не можете да се наречете бедни. Някой от вас нямат много възможности, други имат повече от колкото са им необходими. Въпросът е какво правим когато нямаме или имаме възможности?

За тези, които нямат
Тези, които нямат възможности често се чувстват не на място, защото са пряко или косвено дискриминирани от по-заможните. Дали семейството ти е заможно или не си личи най-много в училище по дрехите, по това дали си позволяваш да стоиш по кафета и да харчиш безцелно. За тези, които нямат много големи възможности ще дам един съвет - не живейте като бедняци. Липсата на пари не трябва да срива вашето самочувствие. Знам, че не е лесно, но се опитайте да не мислите само затова. Относно дрехите - можете да се обличате добре както за 500 лв. така и за 25 лв. и повярвайте ми никой няма да забележи дали на етикета пише някоя известна марка или не. А що се отнася до козметичните процедури - важно е да се поддържате дори това да е в домашни условия. Вече всичко можете да направите у вас без проблем. Спретнати, поддържани и без мисъл, съсредоточена в безпаричието ви - ще се чувствате доста по-добре. А и се замислете - наистина ли сте толкова зле колкото си мислите?

За тези, които имат
Тези хора са друга порода. Обикновено те искат да се покажат колко много имат. Това става предимно с дрехи, телефони и други аксесоари. По този начин те не само показват своето социално положение, а потискат тези, които нямат големи възможности. Важно е да знаете, че дори да се облечете за 500 лв. или 1000 лв. това не ви гарантира стил. Не са рядко богаташи облечени като клоуни (огледайте се). Това, което бих ви препоръчал е да намалите оборотите и да не парадирате излишно са шите възможности особено когато знaете, че около вас има хора, които имат финансови затруднения. Опитайте се да ги накарате да се чувстват по-добре. Ако искате да им помогнете направете го без никой да разбере. В противен случай биха се почувствали много неловко.

И като за финал да ви напомним, че не всичко е пари, но това не означава, че трябва да ги отбягваме. Всеки, който има желание може да стане милионер и ако не вярвате на това кликнете тук! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия