Култовата група, която в понеделник (18-ти) трябваше да свири на стадион Васил Левски отмени втори концерт от турнето. Той трябваше да се състои днес в Истанбул. Причината за отмяната на концерта в Атина и Истанбул според официалният им сайт е гастроентерит на вокала Дейвид. Според организаторите от София Мюзък Ентърпрайзис, с които се свързахме промяна в плана за концерта в София няма. Въпреки това ни бе отказана информация кога пристигат екипите, които ще подготвят стадиона за грандиозния концерт.

Според някой сайтове обаче има сигнали, че концертите в Букурещ (16-ти май) и този в София също предстои да бъдат отменени. Най-ужасяващата за феновете новина бе, че вокалиста се завръща в САЩ за лечение. Тази информация не се потвърждава от нито един официален  източник.

Във всяка публикация по темата се обявява, че хората трябва да пазят своите билети и че за отменените концерти ще бъдат насрочени нови дати. Това допълнително притеснява много от желаещите да получат своите пари обратно при отменил се концерт.

Това, което остава да направим е да изчакаме още 4 дни, за да видим ще има ли концерт или няма да има. И все пак ни се иска да вярваме на официалните източници, които все още твърдят че концерт в София ще има!

*гастроентерит - възпалението на стомаха и тънките черва.Развива се вследствие на хранителни токсикоинфекции, заразяване с бактерии, консумация на мръсна вода, грип, отравяне с тежки метали.
Автор: Александър Ненов