Презентации и интервюта за отпускане на стипендии

European University Cyprus предоставя стипендии от 50% do 100% стипендии за бакалавърски степени и за MBA с начало на обучението от октомври 2009г. на български студенти с отлични академични резултати и високо ниво на владеене на английски език. П

2009-05-07 14:03:17
Презентации и интервюта за отпускане на стипендии
European University Cyprus предоставя стипендии от 50% do 100% стипендии за бакалавърски степени и за MBA с начало на обучението от октомври 2009г. на български студенти с отлични академични резултати и високо ниво на владеене на английски език.

Презентации на 11.05, 18.00ч – хотел Голдън Тюлип, Варна и на 12.05, 18.30ч – хотел Радисън София

Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят регистрационна форма и заедно с академична справка от училище да ги изпратят на оторизирания представител за България -  «DARBI – ESH Study Abroad» най-късно до: 15 май 2009 г. - за прием септември 2009 г. Ранното подаване на документи е предимство.

Кипър - European University Cyprus

Кипър е третият по големина средиземноморски остров с население от 800 000 души и още около 120 000 чужденци живеещи в страната. Климатът е приятен целогодишно, като температурите варират от 8-17 градуса през зимата, до 32-38 градуса през лятото. Кипър е любима туристическа дестинация на скандинавците и на много други европейци. Страната е член на ЕС, официалната валута е евро и английския език е основен език на бизнеса. Сред предимствата на средиземноморската държава са още и безопасната среда и поносимите стойности за издръжка.

European University Cyprus се намира в град Никозия, столицата на Кипър. Това е най-старият университетски колеж тук, който от 2007 година се трансформира в университет. Основан е през 1961г. Радва се на много добра международна репутация благодарение на разнообразието от предлаганите програми, отлично организирания учебен процес и безспорното качество на преподаване. Той продължава да работи за утвърждаване на постигнатите резултати. Въвеждането на английски език в обучението отваря още по-широко неговите врати за чуждестранните студенти. Консултантска къща ДАРБИ е негов официален представител за България от 1997 година.

Кампус

Базата на университета е най-голямата в цял Кипър и предлага на студентите учебни зали и съоръжения от най-ново поколение, модерно оборудване, и приятна обстановка. Разполага с амфитеатрални лекционни зали. Има лаборатории, административни офиси, кафенета, закрит паркинг. За спортните занимания са изградени атлетически и спортен център. Има компютърни зали, конферентни зали и много други удобства.

След разширяването на учебната база през 2006 година, университетът създава отлични условия за обучението на около 7000 души. Студенти от над 25 държави от Европа, Азия и Южна Америка се обучават в 23 различни специалности, преподавани изцяло на английски език. 

Множество социални и културни събития, фестивали, концерти и партита са неделима част от студентския живот в Кипър и разнообразяват академичното ежедневие на студентите.  Спортните занимания и участието в различни студентски клубове пък създава приятелства за цял живот.

European University Cyprus участва активно в международния обмен на студенти и в тази връзка има изградени отлични контакти с много европейски, британски и американски университети. Студентите на университета редовно участват в различни програми за студентска мобилност, както в рамките на Европейския Съюз, така и извън него. Освен това кредитната система на обучение дава възможност студентите да се прехвърлят и да продължат обучението си в друг университет без да губят нищо от подготовката, която са преминали до момента в Кипър.

Настаняване

За да задоволи нуждите на студентите си, университетът  разполага с три модерни общежития разположени на няколко минути от основната база. Стаите са разпределени в апартаменти с една, две или три спални помещения и обща всекидневна и кухня. Стаите са напълно обзаведени, а кухните са снабдени с всякакви удобства и техника. Ако студентите желаят да живеят самостоятелно извън базата на университета от администрацията могат да получат информация за частно настаняване в близост да университета. Квартирите обаче трябва да бъдат наети за 12 месеца, а не само за срока на учебната година.

Степени

Тук можете да придобиете бакалавърска и магистърска степени на образование. Университетът предлага още Асоциирана диплома. Всички дипломи са международно признати.

Специалности

Бакалавърски програми:


Магистърска програма по бизнес администрация – 42 кредита за 2 години

Програмата е изградена, за да осигури адекватна подготовка на бъдещите мениджъри в динамичната и много пластова бизнес среда. Акцентът на обучението се поставя върху развиване на лидерските умения, работата в екип и умения за ефективно ръководене на екип.

Специализации в програмата по бизнес администрация:


Към университета функционира и Департамент за професионална квалификация, където можете да посещавате различни курсове. Чуждестранните студенти изучават и гръцки език, като допълнителна подготовка.

Условия за прием

Българските студенти могат да кандидатстват за обучение в European University Cyprus най-малко един месец преди началото на учебната година, доколкото има свободни места. Препоръчителният краен срок за подаване на документи за септемврийския семестър е до 15 май, а за януарския преим – до 15 ноември.

Кандидатстването е документално и всеки трябва да подготви следните документи:


 
Академични стипендии

European University Cyprus носи престижа и предимствата на една частна институция, но също така създава предпоставки обучението да е достъпно за повече млади хора.  На приетите български студенти, European University Cyprus ежегодно предоставя възможност за  стипендии, в размер от 50% до 100% от учебната такса както за бакалавърските, така и за магистърските програми. Студентите могат да запазят стипендията си през целия период на обучение, ако поддържат висок академичен успех. Академичният съвет на университета преценява размера на стипендията, която да бъде отпусната на всеки студент по отделно, без да поставя кандидатите в пряка конкуренция по между си. Основните критерии за получаване на висока стипендия са отличен успех от средното образование, респективно бакалавърската степен и отлично владеене на английски език, както и мотивацията на студентите да изучават избраната от тях специалност.
 

  За повече информация: кликнете тук! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия