Манията SALE или разпродажба

"SALE" видях надписа и като дрогирана в абстиненция взех да препускам към магазина, за да си взема необходимата доза... след 30 минути лутане, бутане, ръгане, след поне 5-6 пробвани дрехи, след безумно ровене в коша облепен с надписи - 70%

2009-05-04 10:29:43
Манията SALE или разпродажба
"SALE" видях надписа и като дрогирана в абстиненция взех да препускам към магазина, за да си взема необходимата доза... след 30 минути лутане, бутане, ръгане, след поне 5-6 пробвани дрехи, след безумно ровене в коша облепен с надписи - 70% - излязох като сдъвката и изплюта, много разочарована с празни ръце, срещу мен седеше моя приятел, който се усмихваше - беше си починал на дивана в магазина и беше имал време да анализира хаоса, в който попадаме ние жените в магазин с табела НАМАЛЕНИЕ: "Вие вървите хаотично, една през друга, почти в безтегловност, единствената цел е да вземете нещо, няма значение какво - нали е намалено" - бяха неговите думи.

Светът е цветя и рози, когато видим лепенка SALE, още повече когато се сдобием с нещо на безценица, дори то да бъде пълен боклук.

А случвало ли ви се е?
- да влезете в магазин, на витрината, на който пише разпродажба, само заради надписа
- а да влезете не само заради надписа, а може би защото знаете, че все пак в този магазин има качествени и хубави неща, но без да имате никаква финансова възможност с мисълта - "е ако си харесам нещо - все ще намеря начин (CC)"
- да си купите абсолютен боклук, само защото е намален на цели 2.99 лв.
- дрехите, които сте си купили на разпродажба всъщност да не ги носите?

А колко пъти сте излезли от магазина наистина доволни с покупка в ръка без да ви измъчва мисълта, затова как си купихте поредната ненужна, но все пак намалена дреха...? Много, нали?
...Да, защото намаленията са измамни...поне в България - всеки слага надписи, лепенки с все по - големи цифри и проценти, а когато влезеш в магазина,  има един щанд с намалена стока наистина на 70%, и ако го има, то е голяма вероятността да е с вехтории, които и на баба ти няма да подхождат, а в същото време в другия край на магазина....о, да онази прекрасна рокля, която струва ...три цифрена сума и въпреки, че има два размера не е намалена - животът е гаден.

Каква е причината при вида на надпис SALE или намаление, жена да реагира по онзи налудничев начин и на мига да търси възможност да се добере до магазин? Цената, стоките на витрината или просто онова любопитство, което трябва да задоволиш на всяка цена. Напрактика да се сдобиеш с дреха, твоя размер, любимия ти цвят и да е по твоя вкус преди някой друг да ти я е отмъкне под носи си е направо предизвикателство като се замисля и донякъде можем да го използваме като оправдание...но пред себе си :). Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия