Бъди истински джентълмен!

Мъжът, който се отъждествява с името джентълмен трябва преди всичко да е такъв в поведението и мисленето си. Бих казала, че това е човек, който е учтив към себе си и към другите около него. Човек, който е абсолютно естествен и обикновен, който, колкото по

2009-04-28 09:25:28
Бъди истински джентълмен!
Мъжът, който се отъждествява с името джентълмен трябва преди всичко да е такъв в поведението и мисленето си. Бих казала, че това е човек, който е учтив към себе си и към другите около него. Човек, който е абсолютно естествен и обикновен, който, колкото повече се изкачва по социалната стълбица, толкова повече развива тези качества, вместо да ги губи. Когато си в обкръжението на такъв човек се чувстваш удобно и спокойно.

Учтивост, естественост, скромност, директност - да гледаш хората в очите, да ги караш да се чувстват добре и да се усмихват, това значи да си джентълмен. Друго важно качество е чувството за хумор и способноста за самоирония.

Мъж, който държи на дадената дума, доброто си име, честта и достойнството си, отнася се кавалерски с дамите и коректно с партньорите в професията си, това са все качества, които го правят джентълмен. 
Добрите маниери на такива хора означават, че те мислят за другите, и винаги са там, където са нужни и се намесват, когато трябва. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия