Щастието е пълно само когато е споделено

Какво значи да подадеш днес ръка в един намръщен свят? Колко струва блестящата усмивка върху чистото детско лице? Как светът става по-красив, когато е пълен с приятели? В събота преди обед в градската градина на Асеновград ние, скаутите от к

2009-04-27 09:05:53
Щастието е пълно само когато е споделено
Какво значи да подадеш днес ръка в един намръщен свят?

Колко струва блестящата усмивка върху чистото детско лице?

Как светът става по-красив, когато е пълен с приятели?

В събота преди обед в градската градина на Асеновград ние, скаутите от клуб “Скаутска земя” и приятелите ни от Фондация “ЗАЕДНО – Общуване за подкрепа и развитие”, с любезната подкрепа на УНИЦЕФ България – Кампания “Невидимите деца”, Фондация “Помощ за благотворителността в България”, Фондация “Бизнесът за образование” , Teenproblem.net, Читалище “Родолюбие” и Община Асеновград отговорихме на тези въпроси.

Под топлите лъчи на пролетното слънце организирахме арт-фест по случай Световните дни за младежка активност под мотото:  “Щастието е пълно само когато е споделено”.

Програмата включваше споделяне на знания, умения, приключения, усмивки, хоризонти с някого, който е близо. За най-малките отворихме арт-работилничка, където сръчковците изработиха по едно талисманче и едно цвете, които останаха за тях. С игри и състезания за по-големите, базар на идеи за по-усмихнат свят и арт-инсталация от кашони на тема: ”Град на мечтите” доказахме, че заедно можем повече. Мобилен екип от консултанти отговаряше на въпроса на абитуриентите: ”Какъв да стана?”. На гости ни дойдоха и скаутите от пловдивския клуб “Диви котки”. Накрая се разходихме с много музика и танци из Града на мечтите.  Боклуците събрахме разделно, тъй като след децата и приятелството най-важното нещо е ПРИРОДАТА. Разбира се, за всички имаше безброй награди и сертификат “Ти си прекрасно дете”, защото децата не само са съкровища, но и бъдещето на света.

Следобедът споделихме хоризонта и неповторимата гледка от параклиса “Света Петка” с екипа на Фондация “ЗАЕДНО – Общуване за подкрепа и развитие”  и младежите от проект “ХОРИЗОНТИ”. С уникалното изобретение, наречено совалка, демонстрирахме солидарен туризъм, като помогнахме и на четирима младежи със затруднено предвижване да стигнат до върха. А там горе над шума на града съхранихме много усмихнати спомени.

Оставихме и след нас бъдеще, като засадихме четири дръвчета около храма. Отпразнувахме и рождения ден на нашия клуб “Скаутска земя” – 11 години, в които неотлъчно следваме скаутската идея и вярваме, че можем да помогнем за създаването на един по-добър свят. Природата от своя страна ни приветства с внезапен пролетен дъжд, който ускори слизането ни и една невероятна небесна дъга изгряла на града.

Така в този изпълнен с щастливи преживявания ден си спомнихме за чудесата на света чрез усмивките на децата.

”Защото най-малкото действие, най-щурата мечта и дори само едно пожелание имат силата да променят света”, което е и посланието на Световните дни за младежка активност ( www.gysd.zaedno.net и www.scoutland.youthbg.net ).

От сърце благодарим на всички хора от нашия град, които със своята “малка” на пръв поглед помощ ни подкрепиха и помогнаха да се случи този вълнуващ празник. ЗАЕДНО наистина можем повече! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия