Пролетта дойде и вече е време за световните дни за младежка активност. Тази година мотото на кампанията е насочено към позитивна интеграция на младежи с физически увреждания: „Да споделиш хоризонта... с приятели“.

Мястото: Асенов град, централната градина
Ден: 25 Април, Събота
Час: 11:00 до... когато решим
Кой ще присъства: част от екипа на TeenProblem, фенове на сайта от града и региона и разбира се млади, весели и готини хора от цялата страна. И ти трябва да дойдеш!

Какво ще се случи?
От 11 до 13  часа в събота в централната градина: изграждане на арт работилничка за най–малките, игри и състезания за по–големите, базар на идеи за по–усмихнат свят и изпращане на „усмихнати” снимки с разяснение кой и с какво е предизвикан да се усмихне, мобилен екип от кариерни консултанти за абитуриентите.

А по-късно...
От 14 до 16 часа в събота при параклис Св.Петка - демонстрация на солидарен туризъм за хора с физически увреждания, организиране на предстоящите пет експедиции за млади хора с физически увреждания, провеждане на разнообразни творчески занимания с младежите (ако вали ще се преместим в базата на читалище „Родолюбие”.)

Цел на събитието
Поставяне на началото на иновативен проект за алтернативна форма на мобилност за хора с физически увреждания и развитие творческите възможности и инициативността на младите хора в България, да се популяризират младежките инициативи и доброволчеството, като ефективен начин за формиране на активни млади хора и хармонични общества, младите хора да преоткрият и развият своите възможности и да намерят нови пътища за своята реализация, обществото местните власти и правителството да признаят и обявят младите хора като висш приоритет и да подкрепят тяхното личностно и професионално развитие.

TeenProblem.net е медиен партньор на мероприятието и ще се радва да види всички свои фенове на място. А за най-активните сме приготвили голямо количество тениски и други дребни подаръчета които ви подарим. Но за тях ще разберете на място.

За да популяризирате събитието гласувайте за него на бутоните по-долу!

Организатори: Сдружение "Скаутска земя, Лъки" и Фондация ЗАЕДНО – Общуване за подкрепа и развитие. Тази година кампанията на „Световни дни за младежка активност” се провежда в солидарност с кампанията на УНИЦЕФ „Невидимите деца” и кампанията на ЗАЕДНО „Да споделиш хоризонта с приятели”.

Научете повече: Световни дни за младежка активност - www.gysd.zaedno.net  ; Да споделиш хоризонта с приятели- www.horizonti.zaedno.net
Автор: Александър Ненов