Наскоро Псилерон съвместно с изследователски лаборатории Принстън Инженеринг Аномалии създадоха уникални уреди, които имат способността да предсказват бъдещето. За разлика от гадателките и ясновидците уредите работят с математически и статистически модели и до създаването им се е стигнало по научен път.

През годините лабораториите Принстън Инженеринг Аномалии са изследвали влиянието на околната среда върху генераторите на случайни числа. Като цяло ако имате две числа (0 и 1), генератора на случайни числа трябва да изтегля двете числа с вероятност 50 на 50 когато опита бъде повторен многократно. Експериментът е идентичен с хвърляне на монета с Ези и Тура. Ако я хвърлите 1000 пъти (или повече) ще видите, че тя е показвала Ези и Тура еднакъв брой пъти. С изненада изследователите установили, че непосредствено преди световни катаклизми и бедствия вероятността на техните генератори се измества от 50 на 50 до към 70 на 30. Подобно отклонение на генераторите се наблюдавало преди 11-ти септември, голямото земетресение в Турция, цунамито в Индонезия и др.

Благодарение на задълбочени анализи, институтът е създал серия от уреди, които чрез подобни генератори на случайни числа измерват изместване на вероятностите около уреда. Уредът не може да ви каже дали ще спечелите от лотарията, или дали ще се ожените след няколко години, но може да ви предупреди, че в рамките на следващите няколко минути около вас ще се случи значимо събитие. Но изследователите не са се спрели до тук. Една от новите услуги е тези уреди да бъдат свързани в Интернет. Така уредът ще комуникира с тях и вие ще получавате съобщение дали трябва да внимавате, дали изменението означава успех и  не и т.н.

В момента предлаганите услуги са ключодържатели, които сигнализират за предстоящо събитие със зелен и червен цвят и лампа на бъдещето, която сменя цвета си при изменение на вероятностите около нея. От лабораторията продължават да усъвършенстват уменията си и в близко бъдеще най-вероятно ще имат възможност да конкретизират случващото се. Кога ще стане това... предстои да разберем.

Ако тази статия ви е харесала гласувайте за нея на бутона по-долу!
Автор: Александър Ненов