Електрик Юнивърс с уникално парти за 2 май в София

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.Проектът Електрик Юнивърс е създаден през 1991г. в Хамбург, Германия от Борис Блен и Михаел Дреслер. Стилът, в който създават своята музика е дълбоко емоционален, интелигентен и мощен сай

2009-04-06 11:11:52
Електрик Юнивърс с уникално парти за 2 май в София
Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.Проектът Електрик Юнивърс е създаден през 1991г. в Хамбург, Германия от Борис Блен и Михаел Дреслер. Стилът, в който създават своята музика е дълбоко емоционален, интелигентен и мощен сайкъделик транс. Акцентът в творчеството на групата е силната заразителна енергия, която тяхната музика излъчва

      В началото на своята кариера те работят само с два синтерзатора, един семплер и малкък пулт. Първият макси сингъл на групата - Solar Energy - е записан с подкрепата на DJ Antaro, съвсем скоро след създаването на собствения му лейбъл Spirit Zone. Парчето става супер хит в Германия и полага основите на дебютния албум на Електрик Юнивърс One Love, издаден през 1994г. Формацията е приета изключително позитивно и печели одобрителните овации на публиката. Следват множество участия на живо в най-престижните клубове за електронна музика в Германия, а в последствие и в целия свят.

      През 1997г. Михаел напуска формацията и Борис остава сам. Тази промяна се случва в годината, в която излиза албумът Stardiver с мегахита Online Information, който разбива всички класации.  Парчето превзема дискотеките в цяла Европа и се превръща в емблема на брейкбийт транс-а. 

Две години по-късно към Електрик Юнивърс се присъединява Роланд Ведиг и резутатът от съвместната им работа е сингълът Meteor, включен в албума Blue Planet. Парчето е ударно, със силен акцент на китарните партии и съвсем скоро става едно от най-силните в кариерата на формацията.  

      Паралелно с Електрик Юнивърс, Борис Блен успешно работи и по няколко странични проекта като Jupiter 8000, Nova Tekk / Liquid Audio, чил проекта Galaxy on Blue Room, както и формацията Gabon3, чийто първи албум Source Of Silence излиза през есента на 2003г. Сред акцентите в кариерата на Борис е съвместната му работа с артисти като DJ Sangeet, S.U.N. Project, GMS and Olli Wisdom и други.

      Преди броени дни Борис Блен издаде най-новия албум на Електрик Юнивърс Sonic Ecstasy, който е истински музикално предизвикателство за всички транс фенове. Композициите в него са заредени с много енергия и динамика, съчетани с фънки елемнти и космически ейсид мотиви. 

      Транс пионерът Борис Блен има дълга и богата история, с каквато могат да се похвалят много малко артисти на планетата. От дебюта си в началото на 90те до днес той налага и развива уникалния саунд на Електрик Юнивърс. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия