Знаменитата героиня от романите на Софи Кинсела – Беки Б. вече дебютира и в киносалоните. Българската премиера на филма ще се състои на 03.04.2009 г., а главната роля е поверена на невероятната Айла Фишър. Събитието съвпада с появата на ново издание на бестселъра „Тайният живот на Беки Б.” (ИК „Кръгозор”), който ще се появи в книжарниците с изцяло променена визия.

Именно тази книга е послужила като база за сценаристите на филма „Тайните на Беки Б.”, които са вплели в сюжета и мотиви от втория роман  - „Беки Б. в Манхатън”. Резултатът е изключителна романтична комедия, която е на път да се превърне в една от най-успешните продукции за годината.

Софи Кинсела лично е консултирала сценария на филма и е присъствала почти всеки ден на снимачната площадка. Гаранция за успеха на продукцията обаче далеч не е само нейният принос – в екипа по проекта фигурират световноизвестни имена като продуцентът Джери Брукхаймър, актьорите Хю Данси (в ролята на Люк), Джоан Кюсак и Джон Гудман. Костюмите във филма „Тайните на Беки Б.” са дело на Патриша Фийлд – номинираната за „Оскар” дизайнерка на „Сексът и градът”.

Кинопродукцията е вдъхновена от романите на писателката Софи Кинсела, която първа създаде историята на Беки Б. и я превърна в най-известната шопингманиачка в света. Комичните приключения на героинята придобиха невероятна популярност, като авторката не крие, че работи по шеста книга от поредицата. В плановете й няма нищо изненадващо, като се има предвид феноменалния успех на нейните книги – официалната статистика сочи, че тя има почти 15 милиона читатели в повече от 35 страни (разбира се, предимно млади жени). Всичките пет части от поредицата за Беки Б. достигат челни места в класациите за бестселъри, като „Беки Б. и аферата с чантата” и „Беки Б. очаква бебе” се изкачиха до първите десетки на най-голямата верига „Амазон” още преди да са се появили в книжарниците – само благодарение на предварителните онлайн продажби. В България поредицата се издава от ИК „Кръгозор”.
Автор: Александър Ненов