Hellgate London 2

Четири години след като демоните нахлуват в нашия свят през Адските порти, човечеството отчаяно се опитва да оцелее. С група свои съмишленици младият тамплиер Саймън Крос води ежедневни битки с чудовищата за спасяване на малкото оцелели жители на Лон

2009-03-11 11:21:10
Hellgate London 2
Четири години след като демоните нахлуват в нашия свят през Адските порти, човечеството отчаяно се опитва да оцелее. С група свои съмишленици младият тамплиер Саймън Крос води ежедневни битки с чудовищата за спасяване на малкото оцелели жители на Лондон. Но силите са неравностойни. 

Сред неумолимо настъпващия мрак проблясва лъч надежда – магическият ръкопис „Гоетия“, известен и като „Малкият ключ на Соломон“. Древният артефакт ще даде огромна сила на този, който го намери. Освен Саймън Крос, по следите му е и кабалистът Уорън Шимър – слуга на могъщия демон Мерихим. Кой ли ще го открие пръв?

Мел Одом е изключително продуктивен автор. Написал е над 140 книги, по-голямата част от които са научнофантастични и фентъзи романи. Той е бестселъров автор на Wizards of the Coast, работещ за света Forgotten Realms („Забравени кралства“).

По негови произведения са реализирани популярните телевизионни сериали: „Розуел”, „Сабрина, младата вещица“, „Бъфи, убийцата на вампири“.

Под псевдонима Дон Пендълтън е написал и доста книги за екшън серията „Мак Болан“. Мел Одом е направил и редица новелизации по филми, като фантастичния трилър „Блейд“ – с участието на Уесли Снайпс, „ХХХ“ – с участието на Вин Дизел, и „Лара Крофт: Томб Райдър“ – с участието на Анджелина Джоли.

Един от най-известните му фентъзи романи е The Rover („Скиталецът“ – 2001 г.), който през 2002 г. печели наградата „Алекс“ на Асоциацията на американските библиотеки, присъждана за книги, които еднакво допадат на възрастни и на юноши. Следват три продължения: „Унищожаването на книгите“ (2004), „Повелителят на библиотеките” (2005) и „Търсенето на трилогията“ (2007). През 2003 година публикува романа „Началото на Апокалипсиса“ – продължение на спечелилата огромна популярност серия „Забравените“, и той веднага влиза в класациите за бестселъри.  В пряко сътрудничество с екипа от студио „Флагшип“, създал най-новата ролева компютърна игра Hellgate: London, през 2007 година Мел Одом издава първите две книги („Изходът“ и „Магическият ръкопис“) от едноименната трилогия. Сега работи над третата „Hеllgate: London: Заветът“. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия