След като ви разказахме как Танатонавтите откриха континента на мъртвите ще ви разкажем какво се случи на доктор Микаел Пенсон когато дойде време и той да се пресели за постоянно на въпросния континент.

В книгата си "Империята на ангелите" великият френски автор Бернар Вербер продължава да се бърка в ангелските дела като този път действието се развива в "Рая", където героите от книга номер 1 (Танатонавтите) от трилогията се срещат и планират новото покоряване на terra incognita (Непозната земя). Младите ангели не се задоволяват с бръщолевенията на архангелите за рая. Не ги устройва и да се грижат за поверените им души и да гледат техните провали на земята. Те предприемат ново пътуване към непознатото и за изненада на всички откриват измамата, криеща се зад Рая - той не е един. Оказва се, че земята ни не е единствената планета обитавана от хора, и както земляните си имат Рай, това важи и за всички останалите планети... но това отново не стига на танатонавтите. Те искат да стигат още по-далече. Започват да се интересуват какво се крие зад тях? Кой ги управлява? Какво се случва с повишените ангелите, които си тръгват от Рая и къде отиват те?

Неочаквано за всички Доктор Микаел Пенсон е повишен и вече не е ангел хранител... той преминава на по-високо ниво, където открива какво се крие зад Рая. А то е... истината ще откриете в книгата "Империята на ангелите" както и в третата книга от трилогията.
Автор: Александър Ненов