Отговаряй хитро и умно във всяка ситуация - ето как

Случва ли ви се да изтърсите някоя глупост? Казвате ли смело онова, което искате? Сдържате чувствата си или избухвате, когато положението стане напечено?  Да мислим, преди да си отворим устата, невинаги е лесно, особено в критични ситуации.

2009-02-09 16:58:44
Отговаряй хитро и умно във всяка ситуация - ето как
Случва ли ви се да изтърсите някоя глупост? Казвате ли смело онова, което искате? Сдържате чувствата си или избухвате, когато положението стане напечено? 

Да мислим, преди да си отворим устата, невинаги е лесно, особено в критични ситуации. Доктор Гари Сийгъл ще ви помогне да усъвършенствате воденето на разговори и да постигате целите си с думи, без да се забърквате в неприятности.

Забавна, пряма и практична – тази книга бързо ще ви научи как да:


И още: как да се нагодите към своя събеседник, колко е важно да се извините, ако все пак изръсите някоя глупост, как да приложите наученото дори в имейлите си.

Ако искате да грабнете слушателя, да бъдете уверени и да казвате правилните думи всеки път… прочетете тази книга… и ще се отървете от мисли като: „Не мога да повярвам, че го казах”!

Мотивиращ оратор, лектор, ментор и консултант, Гари Сийгъл предлага лесни и практични съвети, които ще ви покажат колко е важно да мислите, преди да кажете нещо. Ще научите някои тайни, които добрите събеседници използват, за да решават проблеми и да постигат разбирателство всеки път, когато говорят. Ще откриете как да повишите емоционалната си интелигентност, да черпите от неповторимите си личностни черти и да се научите как да станете такива, каквито искате да бъдете, за да постигнете желаните резултати.

„Не мога да повярвам, че го казах” се основава на проучванията и методите на доктор Гари Сийгъл, преподавал на хиляди хора. Проницателните стратегии и съдържателните примери в книгата ще ви направят не само по-добри в общуването, но и по-ефективни на работното място. 

В главите на своята книга авторът последователно се спира на различните начини за овладяване на „голямата уста” във всевъзможни ситуации. Или колко е важно да мислим, преди да си отворим устата. Мозъкът ни е разделен на части, филтриращи мислите, и мнозина от нас, които разчитат на „инстинктите” си, свикват да рискуват, инстинктивно говорят от „примитивната” част на мозъка си и често изтърсват каквото им дойде на ума.

Може би от първо и най-важно значение за успешен разговор е събеседникът ни. Трябва да говорим по различен начин в зависимост от възрастта, пола, професията и взаимоотношенията ни с човека отсреща. Да проучим как стоят нещата. Да разберем колкото е възможно повече, преди да направим изводи и да кажем нещо неподходящо.

От съществена важност е и самите ние да бъдем по-добри слушатели. Хората са програмирани да реагират или отговарят на определени послания. Способни сме да улавяме само информация, която мозъкът може да обработи, и ако не възприема или синтезира думите, мислите се преместват другаде. Търсим смисъл и когато не го намерим, се придвижваме по-нататък. Тук авторът дава ценни съвети как да задържаме вниманието си, да се концентрираме, да разбираме онова, което чуваме. 

Изключително любопитна е главата, посветена на общуването с трудни шефове или непоносими служители. Или „какво да правя, когато говоря с голям, дебел дръвник?”. Понякога не можем да се дистанцираме от проблема или да напуснем работата си. Тогава как да се справим с властното поведение на шефовете, което ни побърква, или да научим нетърпимия служител да си държи езика зад зъбите? И тук авторът предлага изпитани и лесно приложими методи за „успешно справяне с идиотите”.

Гари Сийгъл отделя внимание и на езика на тялото като важна част от общуването. А относно добрите колегиални отношения, авторът съветва да се отървем от досадни вицове, подмятания и обидни забележки, които могат да доведат до неприятности.

Интересна част от книгата е главата, посветена на имейлите. Или как да пишем имейли, които предизвикват отговор, а не реакция.

И все пак стават грешки. Затова последната глава от книгата е за изкуството да се извиняваме и да приемаме извинения. 

С хумор и гениална проницателност доктор Сийгъл предоставя пълно и практично ръководство как да предотвратим бедствията от „голямата уста”. Ако искате да се представите като добър оратор, да бъдете спонтанни в разговорите си и да отговаряте зряло дори и в най-разгорещените спорове, тази книга е за вас. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия