The Rasmus с нов клип прди концерта си в София

За радост на всички фенове на финландските рок идоли The Rasmus,  те ще посетят България след по-малко от месец. Турнето на групата стартира на 21 януари от Стокхолм и се очаква да продължи до началото на месец април 2009г. В него са включени ко

2009-01-21 12:15:31
The Rasmus с нов клип прди концерта си в София
За радост на всички фенове на финландските рок идоли The Rasmus,  те ще посетят България след по-малко от месец. Турнето на групата стартира на 21 януари от Стокхолм и се очаква да продължи до началото на месец април 2009г. В него са включени концерти в Германия, Дания, Швейцария, Италия, Турция, Румъния, Унгария, Словения, Хърватска и др. 

     Концертът на нашумелите финландци у нас ще се състои на 12 февруари в столичната зала Универсиада от 20ч. Организатор на събитието е София Мюзик Ентърпрайсис.

     Последната новина около групата е завършването на най-новия им клип. Видеото към песента "Justify", включена в най-новия албум на The Rasmus „Black Roses”, вече е заснето. Действието е фокусирано върху фронтмена на групата Лаури, който стои в празен басейн и по него бавно се стича вода. За да заснеме видеото на певеца се е наложило да стои почти три дни във водата. Интересният творчески подход в направата на видеото, както и оригиналната идея са дело на китариста на групата Паули Рантасалми. В момента клипът може да бъде видян ексклузивно на сайта на The Rasmus - www.therasmus.com -  a официалната му премиера е на 2 февруари 2009. 

     Друга интересна новина около групата е, че вокалът Лаури съвсем скоро сбъдна една от големите си мечти – да напише музиката към новия финландски филм „Blackout”. Това е психологически трилър за човек, който се събужда след дълга кома и страда от амнезия. Главната роля е поверена на популярния финлансдки актьор Петери Суманен.  „Винаги съм искал да направя саундтрак за филм” – споделя Лаури – „Когато прочетох сценария, музиката сама нахлу в главата ми”. Саундтракът беше официално издаден на 17 декември 2008г.  Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия