Учениците прецакани! Вижте кой е в дървена ваканция

Екипът на TeenProblem.net направи проучване кои училища в страната са обявили "дървена ваканция". Резултатите показаха, че информацията тиражирана от медиите е далеч от истината, за това ви предлагаме списък на училищата и градовете, в коит

2009-01-08 11:47:45
Учениците прецакани! Вижте кой е в дървена ваканция

Екипът на TeenProblem.net направи проучване кои училища в страната са обявили "дървена ваканция". Резултатите показаха, че информацията тиражирана от медиите е далеч от истината, за това ви предлагаме списък на училищата и градовете, в които реално има обявена дървена ваканция.


Бургас
В училищата, намиращи се на територията на Област Бургас, на 08.01.2009 г. се провежда учебен процес. В част от училищата от Община Бургас, където има проблеми с газоподаването и отоплението на класните стаи, учебния процес продължава при график с намалени часове. При създаване на необходимата организация се провеждат спортни дни и извънкласни дейности / занимания по интереси/ в следните училища от Община Бургас: ОУ „В.Априлов" – Бургас, ПГ по туризъм, СОУ „Добри Чинтулов", ОУ „Г. Бенковски", ГПНЕ „Гьоте", ПГСИ „П. Пенев", СОУ"Димчо Дебелянов", СОУ"Й.Йовков", ОУ „Св. Климент Охридски", ПГХТ „Акад. Н. Зелински", ПГМЕЕ.


Варна
Уроците спират и в училищата „Стоян Михайловски", „Гео Милев", „Антон Страшимиров", „Иван Богоров", „Неофит Бозвели", „Добри Чинтулов", „Никола Вапцаров" и „Софроний Врачански". Възпитаниците им обаче ще провеждат извънкласни и извънучилищни занятия.


Велико Търново - към момента всички учебни заведения провеждат редовни часове


Пловдив - от инспектората споделиха с нас, че няма училища, които да са в принудителна ваканция. Въпреки това министерство на образованието твърди, че в Пловдив 3 училища са били разпуснати.


Пазарджик - 30 училища са в принудителна ваканция.


Сливен - няма училища преустановили учебния процес. Източник на сайта потвърди, че местния ТЕЦ използва въглища вместо газ и кризата не може да го засегне по никакъв начин.


София - по предварителна информация няма да се учи в 28 училища. Малко по-късно в София броят е намален от 28 училища на 13. Директорите на 15 от тях са намерили възможност за преминаване на алтернативно отопление (предимно нафта). Ето и списъка с училищата: 17 ОУ в район "Кремиковци", 78 СОУ " Христо Смирненски " в район "Банкя", 76 ОУ в район "Възраждане", 106 ОУ в район  "Подуяне", 29 СОУ "Кузман Шапкарев"  в район "Сердика", 40 СОУ в район "Люлин", 13 СОУ във "Възраждане",  57 СОУ, 92 ОУ "Димитър Талев" , 123 СОУ "Стефан Стамболов" , 135 СОУ и 147 СОУ в "Красна поляна", 12 СОУ "ЦАР ИВАН АСЕН II"  в "Средец", 73 СОУ в "Триадица", 55 СОУ "Петко Каравелов" район "Студентски", 149 СОУ в "Овча купел", Първо СОУ в "Оборище", 39 СОУ "ПЕТЪР ДИНЕКОВ"  в "Младост", Пето ОУ "Иван Вазов"  във "Витоша", 35 СОУ "ДОБРИ ВОЙНИКОВ" и 122. ОУ в "Лозенец". В София област са разпуснати 8 училища.


Добрич - Учебните занятия в общинските училища на община Добрич се преустановяват до 10.01.2009г.


За градовете Благоевград, Ямбол, Шумен, Хасково, Търговище, Стара Загора, Видин, Габрово, Враца, Ловеч, Монтана, Силистра, Смолян, Русе, Разград, Плевен, Перник все още регионалните инспекторати не са предоставили инфорамция. Държим да отбележим, че всички инспекторати имат сайтове, които предоставят изключително неактуална информация, а информацията, получена по телефона често се различава от тази, които се разпространява от Министерството и медиите. Информацията е актуална към 12:00 часа на 08.01.2009г.


Ако искате тази статия да достигне до повече хора - гласувайте за нея!

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия