Разпуснаха училищата! Обявяват ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ!

В следствие на енергийната криза, която скова България от вчера в 3:30 часа сутринта училищата в страната, които се отопляват на газ или ползват мощностите на ТЕЦ-овете са останали без отопление. Всяко училище, в което температурите паднат под 18 гра

2009-01-07 12:50:37
Разпуснаха училищата! Обявяват ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ!
В следствие на енергийната криза, която скова България от вчера в 3:30 часа сутринта училищата в страната, които се отопляват на газ или ползват мощностите на ТЕЦ-овете са останали без отопление. Всяко училище, в което температурите паднат под 18 градуса ще излязат във "дървена ваканция". Кметът на София - Бойко Борисов обяви готовност да обяви разпускането на 60 столични училища като три вече са разпуснали своите ученици, а 11 други са изискали от инспектората да бъде издадена заповед за тяхното разпускане.

В Добрич всички училища бяха разпуснати още вчера, осем са разпуснати във Варна, три в Пловдив както и четири в Плевен.

Бройката на училищата ще продължава да нараства до края на деня.

Ако дървената ваканция продължи повече от 3 дни пропуснатите учебни часове ще се наваксват през следващите съботи и/или през пролетната ваканция. Точният начин на отучване ще стане ясен едва след края на кризата, когато е ясен броя на пропуснатите дни.

Според запознати Украйна разполага с резерви на природен газ за 3 месеца и кризата би могла да продължи по-дълго от предполаганото.

Добавка 16:00: По последна информация към 16:00 вече 75 училища са обявили "дървена ваканция" в цялата страна!

За да достигне тази новина до повече хора - гласувайте за нея на бутона по-долу! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия