Напусна ни актьорът Коста Цонев

Днес издъхна големият българския актьор Коста Цонев. Той си отиде от този свят на 82-годишна възраст. През последните няколко години актьорът не е излизал от дома си заради тежки боледувания. Една от

2012-01-26 00:23:00
Напусна ни актьорът Коста Цонев

Днес издъхна големият българския актьор Коста Цонев. Той си отиде от този свят на 82-годишна възраст. През последните няколко години актьорът не е излизал от дома си заради тежки боледувания. Една от последните му публични изяви бе на церемонията по раздаването на наградите "Аскеер" през май 2011 година, когато той получи награда за цялостно творчество.

Коста Цонев е роден на 10.06.1929 година и е завършил ВИТИЗ, специалност "актьорско майсторство". Играл е в много театрални постановки и български филми - "Няма нищо по-хубаво от лошото време", "Умирай само в краен случай", "Сватбите на Йоан Асен", "Г-н Никой", "Жребият" и т.н. Коста Цонев е носител на много награди и отличия за своето творчество. През 2011 година влиза в политиката като депутат от НДСВ, четири години по-късно е избран в листата на същата партия.

Поклонението ще бъде на 27 януари(петък) от 10.00 часа в Народния театър "Иван Вазов".
Нека почива в мир!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия