Принц Албер II пристига в Банско на 27 януари

2012-01-19 22:40:00
Принц Албер II пристига в Банско на 27 януари

На 27 януари в Банско пристига Негово височество принцът на Монако, Албер II. Посещението на принца е неофициално и е по повод на провеждането на ски състезание на неговата благотворителна асоциация Star Team for Children MC.

Принц Албер ще кацне в Банско с хеликоптер, който ще излети по обяд от летище София.  Банско ще посрещне принца на червен килим, но по българска традиция с хляб и сол. По-късно Албер ще даде пресконференция, на която, обаче, няма да се задават въпроси, свързани с личния живот на гостите.

На следващия ден принцът и водените от него 20 световноизвестни спортисти ще се състезават в паралелен слалом на писта ‘Алберто Томба’.  Всеки един от гостите ще вземе  в отбора си по един млад състезател по ски от СК ‘Юлен’.

В ранния следобед пък е предвидено и първото в историята на благотворителната асоциация на принца състезание по ски бягане. Първоначално имаше идея да има щафета по биатлон, но гостите са се отказали заради липса на достатъчно време да бъдат обучени да стрелят по мишени.

В събота вечер пък ще е официалната галавечеря за гостите, която ще е закрита за медиите. На нея се очаква да пристигнат и повечето от членовете на Министерския съвет, начело с Бойко Борисов.

Половината от парите, събрани от благотворителното състезание в Банско ще бъдат дарени на фондация ‘Работилицна гражданска инициатива’. С тях ще бъдат подпомогнати финансово деца сираци, приети във висши учебни заведения.

Благотворителната асоциация  е създадена през 1993 година от Албер II и архитект Мауро Серра.  Инициативата е в подкрепа на деца в неравностойно положение. До момента са оргнизирани общо 32 благотворителни спортни и социални мероприятия.  Организирани са рали, голф, ски, футбол, мотокрос и други състезания. Във всички тях към звездните отбори се приобщават и деца, които са младите таланти от съответните дисциплини.  До момента са проведени 5 благотворителни ски надпревари, като предстои 6-тата да се проведе в Банско.
 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия