Бионсе се срамува от тъмнокожия си произход?

2012-01-18 13:01:00
Бионсе се срамува от тъмнокожия си произход?

Броени дни след като стана майка R&B звездата Бионсе бе забъркана в грозен скандал – редица организации, защитаващи цветнокожите в Америка, обвиниха изпълнителката, че се срамува и се опитва да избяга от тъмнокожия си произход.

 

По-рано тази седмица бяха представени снимки от фотосесия на 30-годишната певица, заснети преди тя да забременее и предназначени за втори път да промотират нейния най-нов музикален албум – “4”, който излезе на пазара миналото лято.

 

За кратко време фотосите предизвикаха широко обществено недоволство. Редица организации, борещи се срещу расизма, обвиниха Бионсе, че с помощта на компютърна обработка е настояла кожата й да бъде избелена до неузнаваемост. Активистите смятат, че по този начин тя подкрепя разпространението на дискриминацията по расистки признак. Освен това членовете на организациите на цветнокожите в САЩ се опасяват, че избелването на певицата ще накара много младежи с тъмен цвят на кожата да се срамуват от произхода си.

 

Това не е първият подобен скандал, в който се замесва изпълнителката. Още през 2008 година нейна рекламна фотосесия за известна козметична марка предизвика широки обществени дебати, тъй като на снимките Бионсе отново бе със светъл цвят на кожата.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
estelll
преди 12 години

много е *** какво се срамува ;хх


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия