Риана в епицентъра на нов расистки скандал

2011-12-21 13:31:00
Риана в епицентъра на нов расистки скандал

След като преди броени дни R&B звездата Риана бе наспувана от расист в португалски хотел, сега барбадоската красавица се оказа в епицентъра на нов расистки скандал.

 

Този път повод за появата на подобен проблем стана заглавието “Ultimate Niggabitch” публикувано от главната редакторка на холандското списание “Jackie” и отнасящо се за стила на обличане на Риана, която от известно време насам държи винаги да провокира с визията си.

 

„Вашето списание представлява едно потъпкване на човешките права! Вие насърчавате сегрегацията и окуражавате настоящите лидери да действат така, както са действали в миналото. Сложили сте тези две думи заедно с намерението да унижавате... „Негърска к*чка”?! През цялото ми уважение и от името на моята раса ето и две думи към вас – да ви го нач*кам!”, написа в Twitter Риана, очевидно подразнена от нелепото заглавие на статията.

 

След широкия отзвук на скандала в интернет пространството главната редакторка на списание “Jackie” Ева Хуке се принуди не само публично да се извини за лошия подбор на думите си, но и да напусне поста си на главен редактор на изданието. Тя подчерта, че в поставеното от нея заглавие не е вложен никакъв расистки смисъл, нито пък се е целяло обиждането на Риана.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия