Пълен обрат по делото за убийството на Яна Кръстева

Вчера в съдебната зала стана пълен обрат  по делото  за жестокото убийство на  Яна Кръстева, което стана  през лятото на тази година в Борисовата градина.   Магистратите пуснаха срещу подписка единственият  арестув

2011-11-25 14:16:15
Пълен обрат по делото за убийството на Яна Кръстева
Вчера в съдебната зала стана пълен обрат  по делото  за жестокото убийство на  Яна Кръстева, което стана  през лятото на тази година в Борисовата градина.  

Магистратите пуснаха срещу подписка единственият  арестуван за убийството на
момичето, Пламен Трифонов, като напълно отхвърлиха обвинителните тези на прокуратурата, че той е убиецът на Яна.  Така срещу  другия първоначално заподозрян, Николай Русинов-Чеци, отново се стоварват всички подозрения за съпричастност към  престъплението.  

Най-любопитното е, че,  според магистратите, именно  свидетелските показания на Русинов до голяма степен  изграждат алибито на  Пламен Трифонов.  Чеци твърди, че е бил  през цялото време с Яна в нощта на убийството. Съдебната експертиза, обаче, доказва, че смъртта на момичето е настъпила между полунощ и 4 часа.

По това време Пламен Трифонов не е бил в Борисовата градина, а клетките на мобилните оператори са засекли телефона на Русинов в района.  Ето защо, според магистратите, обвинението срещу Трифонов е силно разколебано.

Единственото доказателство е биологичното сходство на косми, открити на местопрестъплението. Те, обаче, свързват  Трифонов само с мястото, но не и с извършването на деянието.

Магистратите сочат, че, ако има съвпадение на ДНК профил, то той касае повече Николай Русинов - открити следи по бутилката, сперма и др.  

Свидетелят /засега/ Чеци, обаче, не може да бъде открит, говори се дори,   че  не е в България.  Защо ли?  Не би ли трябвало следствените органи да му забранят да напуска страната, докато  не се разкрие окончателно случая? Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия