Кинаджиите от 'Непобедимите 2' със солена глоба за изсичане на зеленина пред Деветашката пещера

Филмът ‘Непобедимите 2’ май ще отнесе яки глоби покрай снимките край Деветашката пещера край Плевен.  Холивуд направо се е видял в чудо. Явно кинаджиите са си мислели, че у нас всичко е позволено и са били  доста изненад

2011-11-16 22:45:21
Кинаджиите от 'Непобедимите 2' със солена глоба за изсичане на зеленина  пред Деветашката пещера
Филмът ‘Непобедимите 2’ май ще отнесе яки глоби покрай снимките край Деветашката пещера край Плевен.  Холивуд направо се е видял в чудо.

Явно кинаджиите са си мислели, че у нас всичко е позволено и са били  доста изненадани, когато плевенската  екоинспекция е написала акт на ‘Бояна  филм’ заради нерегламентирано изсичане на храсти.  

В понеделник инспекторите установили липсата на  храстите пред входа на Деветашката пещера.  Махнати са само малки дръвчета и храсти, но сечта не е съгласувана.  Точният размер на глобата още не е уточнeна, но тя може да бъде от 500 до 5000 лева.  

Санкцията е по Закона  за защитените  територии, а сигналът е подаден от екоорганизацията ‘Зелени Балкани’

Оттук нататък, от екоинспекцията ще има човек, който да следи  по време на снимките на филма дали на площадката се спазват уговорките. Създателите на  ’Непобедимите 2’  са обещали, че  на терена  няма да има взривове, гонки с коли, палене на огньове и други подобни действия, които биха нарушили покоя на колонията прилепи в пещерата.

Снимките ще продължат до 27 ноември, а срокът за почистване на декорите е 2 седмици.
Действието се развива  само в светлата част на пещерата, защото, според специалистите, тъмната е трудно достъпна за аматьори. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия