Жена продавала близалки, заразени с варицела, за да помогне на родителите

Американска жителка решила да продава близалки, които са заразени с варицела, на родители, чиито деца все още не са преболедували този вид шарка. Уенди Уеркит продавала стоката си чрез социалната мрежа Facebook. Тя предлагала към близалките напълн

2011-11-09 00:18:49
Жена продавала близалки, заразени с варицела, за да помогне на родителите
Американска жителка решила да продава близалки, които са заразени с варицела, на родители, чиито деца все още не са преболедували този вид шарка. Уенди Уеркит продавала стоката си чрез социалната мрежа Facebook.

Тя предлагала към близалките напълно безплатно памучни тампони, по които имало слюнка от нейните деца, които в този момент боледували от варицела. Тя имала намерение просто да помогне на родителите, чиито деца все още не са били болни от тази шарка.

Една близалка се продавала на стойност от 50 долара, като тази сума покрива само пощенските разходи, няма никаква печалба за американката. Жената е предупредена да престане с тази своя "благотворителност", защото разпространението на вируси се наказва.

Педиатрите са на мнение, че вероятността децата да се заразят, след като консумират близалките, е доста ниска, защото болестта се предава по въздушно-капков път.

Уенди решила да разпространи заболяването, защото то протича значително по-леко при по-малките деца. Когато възрастен човек се разболее от варицела, това може да бъде доста опасно за здравето му. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия