15-годишен тийнейджър се самоотвлече

15-годишен тийнейджър се самоотвлече, с цел да  изкара 30 хилядарки от роднините си. Младежът измислил схемата и  за няколко часа дори успял да заблуди полицията и да стресне близките си. Тийнейджърът учи в Строителния техникум във Ве

2011-10-19 18:02:30
15-годишен тийнейджър се самоотвлече
15-годишен тийнейджър се самоотвлече, с цел да  изкара 30 хилядарки от роднините си.
Младежът измислил схемата и  за няколко часа дори успял да заблуди полицията и да стресне близките си.

Тийнейджърът учи в Строителния техникум във Велико Търново, но не е родом оттам, а  живее на квартира в града.

В понеделник чичото  на момчето се обадил в полицията и съобщил, че племенникът му е отвлечен от маскирани, които искат откуп от 30 000 лева.  Малко по-късно мъжът  отново бил предупреден по телефона, че ако не даде парите, племенникът му ще бъде убит.

При започналото разследване се установило, че младежът сам е  инсценирал  отвличането си.  На 17 октомври той помолил класната си да го освободи час по рано от училище и заминал с автобус за Плевен, където го чакали 19-годишният му приятел и неговото гадже.
След това, с кола,  тримата заминали за Бяла Слатина, родното място на ‘отвлечения’ тийнейджър’.  По пътя  младежът се обадил два пъти на чичо си, като хлипал, че отвлечен.

Когато пристигнал в родния си град, обаче, ученикът разбрал, че положението е доста  сериозно, упашил се и се скрил при своя леля, на която отново разказал някаква лъжа.

Междувременно, полицаите прибрали приятеля на тийнейджъра, а самият той пък се обадил на чичо си, разказал му истината и помолил да си го приберат вкъщи.

За случая е уведомен дежурен прокурор от Великотърновската окръжна прокуратура. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия