Синовете  на покойната  лейди Ди  са храбри момчета. Вторият,  след принц Чарлз,
наследник на британската корона, принц Уилям, засега отказва да се учи да бъде монарх и предпочита да бъде пилот на боен хеликоптер. По-малкият брат, принц Хари пък,  продължава обучението си за боен пилот...

Вече стана ясно, че Уилям вече е обявил на баба си, кралицата, желанието си да остане
колкото се може по-дълго в Кралските военновъздушни сили.  29-годишният принц не иска да  
се  раздели с поста си  и да се посвети единствено на своето бъдеще като монарх.

Уилям е поискал  разрешение от  височайшата си баба да остане на служба и след края на 2013 година, когато изтича 3-годишният   му срок на военна служба.  През юли т.г., по време на първата визита на  младото кралско семейство в Канада,  Уилям , вече херцог на Кеймбридж, демонстрира много трудна маневра  на остров Принц Едуард, която се изпълнява само в тази страна. Той приводни няколко пъти хеликоптера ‘Сий кинг’, в ситуация на  аварийно кацане.

В същото време, принц Хари се готви да подобри военната си квалификация.  От този месец  
27-годишният боен пилот на хеликоптер ‘Апачи’  подобрява квалификацията си  с 12-седмично обучени в база край градчето Хила Бенд край градчето Аризона.  Това място не е избрано случайно, защото условията там са близки до тези в Афганистан, където Хари иска да се завърне в началото  на следващата година. Той вече беше на бойни мисии в тази страна през 2008 и 2009 година, но бе принуден да се прибере у дома,  от съображения за сигурност, след като самоличността  му бе разкрита.  
Автор: Тони