Спират училищен сайт заради порноснимки

След сигнал на възмутени родители, заради порноснимки,  бе спрян сайтът на  Националното  училище за музикално и танцово изкуство ‘Добрин Петков’ в Пловдив.  Кадрите включвали и животни. Родител на ученик от 5-

2011-10-15 18:24:48
Спират училищен сайт заради порноснимки
След сигнал на възмутени родители, заради порноснимки,  бе спрян сайтът на  Националното  училище за музикално и танцово изкуство ‘Добрин Петков’ в Пловдив.  Кадрите включвали и животни.

Родител на ученик от 5-ти клас установил, че в раздела за ученици  на училищния сайт е пълно със снимки с порносцени с коне и кучета, както и множество реклами и линкове на виагра. Родителят писал до администратора на сайта с молба снимките да бъдат  свалени. Молбата ,обаче, останала без отговор. След това загриженият баща писал и до фирмата, която поддържа сайта. Оттам му обяснили, че отдавна са алармирали собственика на сайта, но мерки не са взети.

Възмутеният родител писал и до Агенцията за закрила на детето, откъдето ги уверили, че ще уведомят отдела за компютърни престъпления към ГДБОП. Но когато няколко дни  по-късно мъжът отново влязъл в сайта, видял, че съдържанието е непроменено.

Директорката на училището твърди, че веднага щом разбрала за проблема, форумът е бил закрит. Нещо повече,  направен е нов сайт на училището, а старият  трябвало да бъде закрит.

Проблемът, обаче, бил, че сайтът продължавал да работи със същото съдържание. Директорката  била сигурна, че щом се обади  на фирмата, до няколко часа нещата ще се оправят. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия