Основателят на Apple Стив Джобс ще бъде погребан по будистки традиции

56-годишният новатор в сферата на технологиите Стив Джобс, който си отиде от този свят на 05.10.2011 година (сряда) след дълго боледуване, ще бъде погребан съгласно будистките традиции. Роднините му все още не са обявили официално къде ще бъде погреб

2011-10-07 17:19:15
Основателят на  Apple Стив Джобс ще бъде погребан по будистки традиции
56-годишният новатор в сферата на технологиите Стив Джобс, който си отиде от този свят на 05.10.2011 година (сряда) след дълго боледуване, ще бъде погребан съгласно будистките традиции. Роднините му все още не са обявили официално къде ще бъде погребението.

Стив Джобс беше будист, той приел тази религия през 1973 година, когато отишъл в Индия. Именно заради това изоставил следването си в Америка. Основателят на Apple се прибира в родината си с обръсната глава и е облечен с традиционните индийски дрехи.

На погребалната церемония гости ще бъдат само най-близките му хора.

Стив Джобс разбрал, че е болен от рак на панкреаса през 2003 година, година по-късно се подложил на операция. В началото на 2009 година мениджърът излязъл в 6-месечен отпуск по болест, след като докторите му открили рак и на черния дроб. Той отново се подложил на операция и се върнал на работа.

През август 2011 година Стив Джобс се оттегли от поста си в Apple и на негово място дойде Тим Кук. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия