Семейство уби новороденото си бебе, лекували го с помощта на молитви

Двойка от Орегон бяха обвинени и признати за виновни за непредумишлено убийство на новородено дете. Мъжът и жената са последователи на местния клон на "Църквата на последователите на Христос", които са против официалната медицина и се лекув

2011-10-03 15:15:48
Семейство уби новороденото си бебе, лекували го с помощта на молитви
Двойка от Орегон бяха обвинени и признати за виновни за непредумишлено убийство на новородено дете. Мъжът и жената са последователи на местния клон на "Църквата на последователите на Христос", които са против официалната медицина и се лекуват само с помощта на молитви.

Госпожа Хикман родила сина си у дома. Няколко часа по-късно бебето си отишло от този свят. То е страдало от бактериална инфекция и се родило с недоразвити бели дробове. Докторите смятат, че навременната медицинска помощ е щяла да спаси детето.

Семейството не се обадило в "Бърза помощ", защото мъжът се молил за оздравяването на детето си, а Шанън била длъжна да се съобрази с неговото желание и да не звънят на лекарите.
Минималното наказание за тяхното престъпление е шест години зад решетките, но за вярващите има по-леки наказания - не повече от година и половина в затвора и 250 000 долара глоба.

5-ма от членовете на сектата бяха осъдени за престъпления, които са свързани с отказ от лечение на непълнолетни деца. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия