Бил Гейтс и тази година е най-богатият американец

Бил Гейтс, съоснователят на ‘Майкрософт’, за 18-та поредна година оглави списъка на списание ‘Форбс’ за 400-те най-богати американци.  Личното богатство за Гейтс се изчислява на 59 милиарда  долара , което е с 5

2011-09-25 15:53:09
Бил Гейтс и тази година е най-богатият американец
Бил Гейтс, съоснователят на ‘Майкрософт’, за 18-та поредна година оглави списъка на списание ‘Форбс’ за 400-те най-богати американци.  Личното богатство за Гейтс се изчислява на 59 милиарда  долара , което е с 5 милиарда повече от миналата година.  

Веднага след Гейтс  по заможност се нарежда инвеститорът Уорън Бъфет, който неотдавна писа, че плаща по-малко данъци от 20-те си колеги в офиса. Той, обаче, е обеднял за една година с цели 6 милиарда долара и е единственият в класацията на ‘Форбс’,  чието богатство е намаляло.  Въпреки, че заема все още второ място в класацията, разликата между Бъфет и Гейтс вече се изчислява на 20 милиарда.

Трети в класацията е  основателят на ‘Оракъл’ - Лари Елисън  с 33 милиарда  долара, или увеличение от 6 милиарда в сравнение с миналата година.

За първи път тази година в челната десетка влиза Джордж Сорос - той е на седмо място с 22 милиарда долара, което е със 7,8 милиарда повече от миналата година.

Какво да се прави - кризата си е криза,  но милиардите се множат! Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия