Кои са най-богатите американци?

Авторитетното списание „Форбс” състави ежегодната си класация на 400-те най-богати американци. На първо място в нея е поставен основателят на „Майкрософт” Бил Гейтс, чието състояние в момента се оценява на около 59 млрд.

2011-09-22 15:01:49
Кои са най-богатите американци?
Авторитетното списание „Форбс” състави ежегодната си класация на 400-те най-богати американци.

На първо място в нея е поставен основателят на „Майкрософт” Бил Гейтс, чието състояние в момента се оценява на около 59 млрд. долара. За последните 12 месеца бизнесменът е успял да увеличи богатството си с около 5 млрд. долара, с което убедително запазва лидерството си в класацията за поредна 18-та година.

На второ място, далеч след него, остава друг виден бизнесмен и филантроп - Уорън Бъфет, който понастоящем притежава 39 млрд. долара (с 6 мрлд. по-малко от миналата година). Третата позиция пък е заета от съоснователят и главен изпълнителен директор на “Oracle” Лари Елисън, чието състояние се оценява на 33 мрлд. долара.

Създателят на социалната мрежа Facebook – Марк Зукърбърг, попада чак на 14-о място със своите все още „скромни” 17,5 млрд. долара. Той обаче е един от най-бързо забогателите американци в списъка.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия