Правителството в Китай официално забрани традиционния фестивал заради изразеното недоволство от страна на обществото и безбройните обвинения, че събитието е крайно жестоко към кучетата. Традиция е по време на фестивала хората да ядат четириногите, които биват накълцвани на парчета, още докато са живи.

Събитието се провежда всяка година през октомври месец в Джъдзян. За пръв път фестивалът се е провел преди 600 години, когато хората са се събрали на едно място, за да отпразнуват подобаващо местна военна победа.

През 80те години на 20ти век карнавалът се е превърнал в панаир, на който имало най-разнообразни стоки, но традицията да се ядат кучета била запазена. Преди няколко години търговците решили да колят животните директно пред хората, за да се уверят, че местото им е прясно.

Снимки от панаира, които достигнаха интернет пространството, оказаха голям ефект върху обществото и доста хора бяха силно възмутени от традицията. Китайското правителство взе решение панаира да не се провежда повече.
Автор: Ралица Солакова