Нападение и гаф със знамето ни часове преди двубоя между България и Англия

Днес ще се проведе дългоочакваният мач между националните отбори на България и Англия и инцидентите и гафовете вече са налице. Около 1 часа след полунощ десетина българи, сред които и четирима под 18-годишна възраст, са нападнали англичанин на

2011-09-02 14:03:23
Нападение и гаф със знамето ни часове преди двубоя между България и Англия

Днес ще се проведе дългоочакваният мач между националните отбори на България и Англия и инцидентите и гафовете вече са налице.

Около 1 часа след полунощ десетина българи, сред които и четирима под 18-годишна възраст, са нападнали англичанин на кръстовището на бул. Витоша и ул. Парчевич.  Пострадалият футболен фен е с контузии по главата и тялото.Нападателите са задържани за 24 часа и ще бъдат съдени по Закона за футболното хулиганство.

Мачът между националните отбори на България и Англия ще бъде тази вечер от 21.15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Над 900 униформени ще следят за опазване на реда и дисциплината по време на двубоя. Очаква се феновете на Англия да бъдат около 3 000.

Другият гаф бе създаден от ръководителите на Българския футболен съюз. Оказа се, ч те  не само, че не разбират от футбол, но и не знаят как са подредени цветовете на националния ни флаг. БФС пусна на пазара ключодържатели по случай мача между България и Англия. За съжаление, цветовете на българското знаме са объркани - вместо бяло, зелено, червено, те са подредени бяло, червено и зелено. С такива цветове са знамената на няколко колумбийска града, Армения и херцогство Анхалт.

Гафът бе приет различно от хората, едни бяха силно възмутени и искаха оставката на Боби Михайлов, други се редяха на щандовете и купуваха по няколко ключодържателя, смятайки, че те са доста ценни, поради допуснатата грешка.

Очаква се довечера да се изложим на терена, не беше нужно да се излагаме и с незнанието на цветовете на трибагреника ни... Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия