15-годишно момиче падна в морето край Созопол и загина

Страшна трагедия се разигра  край Созопол преди ден.  15-годишната ученичка от  езиковата гимназия  в Кърджали, Едит Симеонова, паднала в морето,  докато  си правела снимки за спомен със свои  приятелки и 3-метро

2011-08-31 18:27:22
15-годишно момиче падна в морето край Созопол  и загина
Страшна трагедия се разигра  край Созопол преди ден.  15-годишната ученичка от  езиковата гимназия  в Кърджали, Едит Симеонова, паднала в морето,  докато  си правела снимки за спомен със свои  приятелки и 3-метрова вълна  я погълнала.

Децата били на лагер, но заради бурното море тези дни, учителите решили да ги заведат на екскурзия.  Тя обаче се оказала фатална. Освен Едит, още 5 деца  били завлечени от вълните.  Намиращи се наблизо туристи  се хвърлили в морето, за да  помогнат на децата  да се измъкнат. Те успели да ги  измъкнат, но силите не им  достигнали  за Едит.

На помощ пристигнали катери от Гражданска защита, но когато момичето било извадено от водата, вече нямало пулс.  Пристигналият екип на Бърза помощ само констатирал смъртта.

Разследващите специалисти са на мнение, че  е възможно  тежката раница, която Едит е носела на гърба си,  да е причина за смъртта й. Те смятат, че може би тя я е повлякла към дъното и  момичето не е  успяло да изплува.  Има  и друга вероятност -  Едит  да е ударила главата си в скалите и да е изпаднала в безсъзнание. Тя  е престояла 15 минути във водата, преди да бъде извадена.  Каква точно е причината за смъртта на  Едит, ще установи аутопсията.

Съучениците на загиналото момиче са в шок, както и учителите им.  За децата ще се търси помощта на психолог.

Според просветния министър, Сергей  Игнатов, в момента се води разследване, затова не може да се коментира наличие на вина. Той твърди, че ще се увеличи контрола в лагерите  и ще бъдат направени съответните изводи, но това, за съжаление, няма да върне Едит. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия