Кои са най-влиятелните жени в света?

Като по традиция авторитетното списание “Forbes” подреди в класация най-влиятелните жени в света за изминалата една година. На първо място е поставена Ангела Меркел – германски политик и лидер на Християн-демократическия съюз.

2011-08-25 13:17:05
Кои са най-влиятелните жени в света?
Като по традиция авторитетното списание “Forbes” подреди в класация най-влиятелните жени в света за изминалата една година.

На първо място е поставена Ангела Меркел – германски политик и лидер на Християн-демократическия съюз. Веднага след нея се нарежда и друга фигура от политиката – настоящият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън. Третата позиция пък е отредена на първата жена – президент на Бразилия – Дилма Русев, за която е известно, че е с български произход.

По-надолу в класацията могат да бъдат забелязани и редица имена от света на шоубизнеса. На 11-о място е класирана ексцентричната американска звезда Лейди Гага. 14-а в списъка пък е световноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри. Място в списъка на най-влиятелните жени в света намира и актрисата Анджелина Джоли, която тази година е поставена на 29-а позиция.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия