Балконинг- нова 'мода' сред тийнейджърите

  Европейските  тийнейджъри, които пълнят българските курорти, са измислили  нова   щуротия, наречена ‘балконинг’. Те  вдигат адреналина  със скокове в басейните от терасите на хотелските стаи. ‘

2011-08-03 15:05:26
Балконинг- нова 'мода' сред тийнейджърите
  Европейските  тийнейджъри, които пълнят българските курорти, са измислили  нова  
щуротия, наречена ‘балконинг’. Те  вдигат адреналина  със скокове в басейните от
терасите на хотелските стаи.

‘Модата’ е тръгнала от миналата година от Испания, но вече набира скорост и у нас.
В понеделник балконинг-парти изпрати 18-годишен германец в реанимацията на варненската болница ‘Света Ана’. Пуберът е скочил от 6-тия етаж на хотел ‘Мимоза’ в Златни пясъци, но не успял да уцели басейна.  Преди седмица пък пияни поляк и британец загинаха след скок от терасите  в Слънчев бряг и Обзор.

С тези скокове тийнейджърите се опитват да докажат смелостта си, а   това се случва най-често след обилна почерпка с алкохол, наркотици и други  забранени стимуланти.
‘Смелчаците’ се хващат на бас  и скачат от един балкон на друг или в басейна. Това занимание нерядко завършва трагично.

Хотелиерите все още не са  взели мерки срещу балконинга, но испанските им колеги са сериозно притеснени, особено след като за един ден на Балеарските острови по този начин  са загинали 4-ма младежи.  В Испания има нареждане хотелиерите да дават стаи на групи младежи на по-ниските етажи на хотелите, правят се и специални ограждения на  опасните сектори. Тези мерки, обаче, не решават проблема. Под действието на алкохола и наркотиците, младежите губят чувството за риск, както и правилната преценка за разстоянието до басейна.

Подобна ‘мода’ е имало през 80-те години на миналия век, когато тийнейджъри са се забавлявали като сърфират върху покрива на движещ се влак, т. нар. влакинг. Много
младежи са загинали по време на практикуването му. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия